Google Pixel 8a va fi lansat oficial în România? Specificații hardware și prețuri vehiculate

20.03.2024
Google Pixel 8a va fi lansat oficial în România? Specificații hardware și prețuri vehiculate
Foto: Oneleaks / Smartprix

După cum ne-au obișnuit cei de la Google, fiecare generație de telefoane flagship ale companiei este urmată, la câteva luni distanță, de apariția unei ediții marcate cu sufixul „a”, mai accesibilă financiar, însă care păstrează principalele atuuri ale seriei din care face parte. Nu este astfel de mirare ca Google se pregătește pentru lansarea telefonului Pixel 8a, versiunea „de buget” a seriei Pixel 8, așteptată pe piață în luna mai 2024, odată cu ediția 2024 a conferinței anuale Google I/O.

Cei de la Google nu sunt tocmai cunoscuți pentru strictețea cu care păstrează secretele referitoare la dispozitivele pe care urmează să le lanseze pe piață. Iar Google Pixel 8a nu face excepție de la această regulă, numeroase detalii referitoare la acest telefon, precum și render-uri oficiale, fiind deja disponibile online.

Astfel, Pixel 8a va păstra cipul Tensor G3 de pe frații mai mari Pixel 8 si Pixel 8 Pro, 8 GB de memorie RAM și, pentru prima oară pentru un dispozitiv „a”, va beneficia de pe urma unui afișaj cu diagonala de 6,1 inci cu o rată de refresh de 120 Hz. Ecranul ar trebui să aibă o luminozitate maximă de 1400 de niți, suport pentru ieșire video DisplayPort via portul USB Type-C și același sistem de camere incluse și pe Google Pixel 7a, cu un senzor principal de 64 MP cu stabilizare optică și unul ultra-wide de 13 MP, cu un field of view de 120 de grade.

google pixel 8a
Foto: Oneleaks / Smartprix

Primul dispozitiv Google Pixel disponibil oficial în România?

Pe lângă specificațiile hardware, una dintre cele mai bune vești legate de Google Pixel 8a ar fi legată de viitoarea sa disponibilitate oficială pe noi piețe europene, inclusiv în țara noastră: Cehia, Estonia, Finlanda, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia. Ar fi pentru prima oară când un dispozitiv Google Pixel ar fi disponibil, în mod oficial, pe piața din România. Pixel 8a ar trebui să fie disponibil în următoarele variante de culori: negru, bej, albastru deschis și verde deschis.

Noutățile mai puțin plăcute despre Google Pixel 8a ar fi legate de prețurile oficiale la care vor fi disponibile aceste device-uri pe piețele europene. În timp ce prețurile oficiale al precedentei generații – Pixel 7a – au pornit de la 500 de euro, se pare că Pixel 8a va fi ceva mai scump. Telefonul ar urma să beneficieze de două versiuni: cu stocări de 128 GB și 256 GB, prețurile vehiculate fiind de 570 de euro, respectiv 630 de euro.

google pixel 8a
Foto: Oneleaks / Smartprix

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News