Google Pixel Fold ar putea oferi competiție serioasă rivalului Samsung, cu al său Galaxy Z Fold 2

09.03.2021
Google Pixel Fold ar putea oferi competiție serioasă rivalului Samsung, cu al său Galaxy Z Fold 2

Google Pixel Fold ar putea fi cel mai redutabil competitor pentru Galaxy Z Fold 2 și alte modele de telefoane pliabile din generația actuală.

Presupunând că această nișă de piață va ajunge în cele din urmă să se bucure de succesul sperat de promotorii săi, toți producătorii smartphone vor trebui să lanseze telefoane pliabile, pentru a supraviețui. Dar până atunci mai este cale lungă, între timp, noua ramură centrată pe telefoane cu ecran rulabil dând deja unele emoții producătorilor care au investit masiv în dezvoltarea de telefoane pliabile.

Potrivit așteptărilor actuale, Apple ar trebui să lanseze primul iPhone pliabil într-un an sau doi. Asta înseamnă că Google și alți producători de telefoane cu Android trebuie, în mod imperativ, să fure startul lansând propriile produse mai devreme. Astfel, putem aștepta ca primul model Pixel Fold să nu întârzie mai mult de câteva luni, sau un an.

Iar zvonurile recente par să confirme aceste așteptări, tot mai multe informații despre un smartphone pliabil în versiune designed by Google apărând în mediul online. Potrivit publicației sud-coreene The Elec, Google este doar una dintre companiile care dezvoltă telefoane pliabile în jurul ecranelor OLED furnizate de Samsung.

Între timp, un designer pe nume Waqar Khan ne oferă și primul exemplu pentru cum ar putea să arate un telefon Pixel cu ecran pliabil.

Ilustrat și cu un clip YouTube, viitorul model Google Pixel Fold preia multe din trăsăturile actualei serii de telefoane Pixel, doar adăugând aspectele relevante. Obținem astfel un telefon cu ecran principal pliabil spre interior, cameră foto cu ornament rectangular la partea din spate și un ecran exterior care poate funcționa la fel de bine și în rolul de ecran principal.

Fără a pierde prea mult timp cu detalii bazate oricum pe speculații neprobate, Google Pixel Fold ar urma să aibă un ecran pliabil cu diagonală de aproximativ 7.6 inch, comparabil celui întâlnit la seria Galaxy Z Fold 2.

Pentru ca efortul să dea rezultatele așteptate, Google trebuie să livreze noul telefon Pixel Fold la un preț considerabil mai mic decât cel cerut pentru rivalul Samsung. Având în vedere că Galaxy Z Fold 2 costă cel puțin 1449 dolari la pachet retail, depășirea acestei „performanțe” nu ar trebui să fie o provocare prea mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult