Cel puțin 7 smartphone-uri pliabile vor fi lansate în 2021: Samsung, Google, Oppo, Vivo și Xiaomi

12.12.2020
Cel puțin 7 smartphone-uri pliabile vor fi lansate în 2021: Samsung, Google, Oppo, Vivo și Xiaomi

Telefoanele pliabile au făcut un salt imens în 2020 în materie de design, în special, însă 2021 pare să fie de fapt anul în care vom trece de la o categorie de produse de nișă la ceva care să se adreseze mai multor clienți. Conform noilor informații care au ajuns în mediul online, ne putem aștepta la multe modele care să intre în concurență cu ceea ce avem deja pe piață, dar și cu variantele lor „upgradate” la hardware nou.

Samsung va continua să producă multiple modele de telefoane pliabile

Ross Young, analist al industriei de display-uri, care a fost unul dintre primii care au dezvăluit că iPhone 12 nu va include ecrane cu refresh rate mare, spune că în a doua jumătate a anului 2021 ne vom confrunta cu o avalanșă de lansări pe piața de dispozitive pliabile. Samsung va continua cu trei modele proprii, în timp ce Oppo, Vivo, Xiaomi și Google vor avea de asemenea propriile lor alternative.

În timp ce nu există prea multe informații despre dispozitivele producătorilor care vor intra abia în 2021 pe acest segment de piață, știm măcar care vor fi cele trei dispozitive Samsung. Se pare că informațiile anterioare despre Galaxy Z Fold Lite nu erau tocmai corecte. Ross Young spune că de fapt este vorba despre un Galaxy Z Flip Lite, un model care ar putea atinge un preț accesibil.

Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 2 vor fi celelalte două modele, care ar putea fi lansate în locul seriei Galaxy Note în toamna anului viitor.

Este interesant însă să aflăm despre un Google Pixel cu ecran pliabil. Google a ieșit o singură dată în față să vorbească despre telefoane pliabile, în jurul lansării originalului Galaxy Fold. Compania a lucrat alături de Samsung pentru a construi software-ul care face tranziția de pe un ecran pe celălalt și a promis suport nativ în versiunile următoare ale sistemului de operare pentru hardware pliabil. De atunci, compania nu a mai vorbit despre acest subiect.

De altfel, Google s-a depărtat în ultima perioadă de tehnologiile high-end. Nu numai că nu mai are în oferta din 2020 niciun telefon cu procesor de top, dar a renunțat pe Pixel 5 și la recunoașterea facială avansată, în favoarea unui senzor de amprentă tradițional, pe spatele dispozitivului. Un telefon pliabil de din gama Pixel ar sugera că accentul companiei revine pe segmentul high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult