FOTO: Pixel Fold apare în primale imagini „oficiale”, confirmând design-ul final

29.04.2023
FOTO: Pixel Fold apare în primale imagini

Google Pixel Fold este un dispozitiv care este în producție de atât de mult timp încât știm cam totul despre el. Diverse imagini neoficiale, bazate pe planurile oficiale, au fost publicate de-a lungul timpului pe internet, iar recent, acesta a fost și filmat, confirmând toate acele leak-uri. Pentru prima dată însă, avem imagini de presă la rezoluție înaltă, de la unul dintre cei mai mari „leakeri” din industrie: Evan Blass.

Pixel Fold are un design puțin diferit față de al altor dispozitive pliabile din piață

Blass, care are contul de Twitter privat, informațiile publicate acolo fiind disponibile doar celor care îl urmăresc deja, fără posibilitatea de a fi urmărit de persoane noi, a postat primele imagini la calitate înaltă cu Pixel Fold de la Google. Telefonul pliabil poate fi astfel studiat îndeaproape, imaginile dezvăluind câteva lucruri interesante despre design-ul său. Nimic nu este obligatoriu nou, dar măcar sunt confirmate diverse aspecte care până acum erau doar zvonite.

Google Pixel Fold unfolded

De exemplu, putem vedea că ecranul exterior nu este extrem de înalt, ci mai degrabă este lat, pentru a oferi o formă mai familiară celor care folosesc smartphone-uri tradiționale, fără ecran pliabil. Apoi, sistemul de camere este integrat într-o insulă foarte lată, similară, dar nu identică, cu cea de pe modelele Pixel 6 sau Pixel 7. Aici sunt integrate trei camere, un microfon și un blitz. Probabil că avem de a face cu un sistem de camere ultrawide/wide/zoom, dar camera din urmă nu va avea o distanță focală foarte mare. Forma rotundă, nu pătrată, a obiectivului sugerează că nu avem de a face cu un zoom periscopic.

Ecranul și spatele dispozitivului sunt plate, cu margini ușor rotunjite, dar nu curbate, iar balamaua pare să fie diferită față de ceea ce vedem pe dispozitivele pliabile din prezent. Butoanele fizice de volum și power sunt amplasate pe laterala din dreapta, la fel ca pe toate celelalte pliabile pe format „fold” din piață.

Anunțul oficial al Pixel Fold este așteptat pe 10 mai, în cadrul evenimentului Google I/O.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult