Google pregătește ”Cinematic Wallpaper” pentru seria Pixel

11.05.2023
Google pregătește ”Cinematic Wallpaper” pentru seria Pixel

Curând, vei putea seta orice poză obținută cu camera foto a telefoanelor Pixel drept Cinematic Wallpaper, a cărui perspectivă de vizionare se schimbă pe măsură ce rotești telefonul.

Nu chiar o inovație, funcția Cinematic Wallpaper vine doar să imite cu poze reale modul în care imaginile wallpaper animate îmbunătățesc aspectul Home Screen prin ajustarea dinamică a perspectivei de vizionare.

Astfel, vei putea converti orice poză obținută cu camera telefoanelor Pixel într-o imagine 3D care se „mișcă” pe măsură ce înclini telefonul. Mai mult decât un truc obținut prin decuparea pozelor obținute la rezoluție înaltă, așa numitele Cinematic Wallpapers sunt generate încărcând pozele pe serverele Google, unde sunt procesate folosind algoritmi machine learning sofisticați. Ulterior, fișierul este descărcat pe telefon cu efectul 3D deja adăugat.

O altă inovație promisă pentru această vară este emoji wallpapers. Cu această opțiune ar trebui să obții o imagine wallpaper unică, generată în urma răspunsurilor date la o serie de întrebări, numai bună de folosit cu interfața Android bazată pe designul Material You.

În timp ce opțiunea Cinematic Wallpaper ar trebui să fie disponibilă începând cu luna iunie, suportul emoji wallpapper ar putea fi activat în cursul acestei toamne, ca o modalitate de a ajuta utilizatorii Pixel rămași în pană de inspirație.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult