Un clip YouTube aparent banal poate bloca telefoanele Pixel 7 și 7 Pro

27.02.2023
Un clip YouTube aparent banal poate bloca telefoanele Pixel 7 și 7 Pro

La fel cum, în urmă cu 2 ani folosirea unei anume imagini wallpaper putea bloca telefoane Samsung și Google, un alt bug permite repornirea spontana a telefoanelor Pixel 7 și 7 Pro prin simpla redare a unui clip YouTube.

Confirmat deja de mai mulți utilizatori Pixel 7, bug-ul este declanșat la redarea acestui clip YouTube, conținând o secvență din filmul Alien. Nu este clar dacă la sursa problemelor se află formatul înregistrării (4K HDR), sau altceva din imagine. Cert este că redarea acestuia folosind aplicația YouTube cauzează repornirea spontană a telefonului.

În mod predictibil, unii utilizatori folosesc deja acest clip în scopul comiterii de farse la adresa posesorilor Pixel 7, profitând de faptul că telefoanele sunt setate pentru bb deschiderea link-urilor folosind aplicația YouTube dedicată. Problema pare să afecteze, de asemenea, și unii utilizatori Pixel 6 și Pixel 6a. Dar aici. rezultatele variază în funcție de configurația software.

Oarecum alarmant, unii dintre posesorii Pixel 7 care au participat la acest „experiment” au rămas fără conectivitate celulară în urma repornirii telefonului. Cu toate acestea, funcționarea pare să revină la normal prin reporniri succesive.

Până la un răspuns oficial din partea Google, putem specula că problema are legătură cu decodarea conținutului 4K HDR, ceva din clipul sus amintit determinând crash-ul unui driver de sistem esențial. Rămâne de văzut dacă problema poate fi rezolvată prin actualizarea aplicației YouTube, sau va fi nevoie de patch-uri firmware pentru dispozitivele afectate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult