Google pregăteşte un nou flagship cu Snapdragon 855 şi Android Q

25.01.2019
Google pregăteşte un nou flagship cu Snapdragon 855 şi Android Q

Cu nume de cod “Google coral”, dispozitivul a apărut deja în arhiva cu rezultate a benchmark-ului Geekbench, lăsând indicii preţioase despre nivelul de performanţă şi specificaţiile oferite.

Deşi nimic nu este sigur în acest moment, aşteptările sunt ca acesta să fie o versiune prototip a modelului Pixel 4, dar la fel de bine ar putea fi un nou model Chromebook sau o platformă de testare reprezentativă pentru produsele care vor fi lansate în cursul acestui an. Cert este că dispozitivul vine echipat cu 6GB memorie RAM şi cel mai puternic chipset Qualcomm, modelul  Snapdragon 855 realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7 nm.

Cuplat cu o versiune „curată” de Android Q, noul dispozitiv obţine în benchmark-ul Geekbench un scor single-core de 3296 puncte şi 9235 puncte în multi-core. Ambele rezultate sunt cu aproximativ 10% peste nivelul unui telefon Pixel 3 cu Snapdragon 845.

Apărut şi cu alte ocazii în benchmark-uri neoficiale, prototipul Google coral rămâne învăluit în mister, numele de cod folosit nefiind asociat niciunul produs cunoscut, Google reuşind deocamdată să ţină secrete informaţiile relevante.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult