Acesta ar putea fi iPhone XI, primul telefon Apple cu sistem foto „triple camera” [FOTO]

16.01.2019
Acesta ar putea fi iPhone XI, primul telefon Apple cu sistem foto „triple camera” [FOTO]

Apple ar putea să schimbe destul de mult design-ul seriei sale de iPhone-uri din 2019 faţă de cel din ultimii doi ani al seriei iPhone X. Primele „scurgeri” de informaţii au apărut săptămânile trecute, sugerând că primul sistem de cameră triplă de la Apple va fi încadrată într-un pătrat rotunjit la colţuri, însă o nouă serie de imagini bazate pe un prototip de dezvoltare spune că noile iPhone-uri vor trece la un nou design, cu o cameră orizontală, poziţionată central pe spate.

Sursa acestor imagini, CompareRaja, a oferit în trecut informaţii despre smartphone-uri încă nelansate, deci ar putea exista posibilitatea ca Apple chiar să lucreze la smartphone-uri bazate pe acest design. Conform sursei, iPhone XI în acest moment se află într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare: Engineering Validation Test (EVT). Acest lucru înseamnă că dacă acest design trece de testele interne Apple, acesta ar putea fi folosit pentru producţia noilor dispozitive.

Desigur, suntem la distanţă de mai mult de jumătate de an până la momentul lansării unei noi generaţii de iPhone, aşa că există destul timp pentru ca aceste planuri să se modifice. În general, telefoanele intră în producţie abia cu o lună sau două înainte de lansare.

Galerie foto

Noul design pentru iPhone XI sugerează că pe partea din spate, modulul de cameră va fi poziţionat pentru prima dată central într-un design similar cu cel de până acum, dar orientat pe orizontală. Blitz-ul LED face tranziţia de la un modul de sine stătător la un modul hibrid, în centrul său fiind poziţionat un al treilea senzor foto. Există posibilitatea ca acesta să fie senzorul Time-of-Flight (TOF), care va fi folosit pentru detectarea adâncimii.

Pe partea din faţă, diferenţele sunt ceva mai mici. Ecranul va integra în continuare un decupaj în partea de sus, însă acesta este de dimensiuni mai mici. Aici va fi găzduită camera frontală şi senzorul TrueDepth pentru autentificare Face ID, însă difuzorul pentru apeluri a fost mutat deasupra acestor componente, mai aproape de marginea dispozitivului. De asemenea, rama neagră pare să fie puţin mai subţire din aceste imagini.

Având în vedere că suntem încă destul de departe de lansarea lui iPhone XI şi că aceste imagini vin dintr-o singură sursă, există destule motive să nu credem că acesta va fi design-ul final al telefonului. Totuşi, acest design reprezintă o îmbunătăţire semnificativă faţă de design-ul cu trei camere sugerat în leak-urile precedente.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult