Google confirmă probleme cu bateria la telefoanele Pixel 4 XL. Acordă un an suplimentar de garanție

20.07.2021
Google confirmă probleme cu bateria la telefoanele Pixel 4 XL. Acordă un an suplimentar de garanție

Posesorii de telefoane Pixel 4 XL vor avea încă un an la dispoziție pentru a soluționa probleme cu bateria, dincolo de garanția standard obținută la momentul achiziției.

Vestea proastă este că extensia de garanție este valabilă doar în regiunile unde Google a fost confruntat pe cale legală pentru problemele legate de defectarea prematură a acumulatorilor. Posesorii de telefoane Pixel 4XL achiziționate din alte regiuni ale lumii, rămân să se descurce cum pot după expirarea garanției de 2 ani.

„Programul de reparații nu se aplică telefoanelor Pixel 4 XL cumpărate în Australia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Spania sau Marea Britanie, unde dispozitivele eligibile vor fi procesate ca parte a garanției normale de doi ani a producătorului”, a explicat Google.

Care sunt simptomele unui telefon Pixel 4 XL cu probleme la acumulator:

  • Telefonul nu pornește
  • Telefonul repornește la intervale aleatorii sau se oprește complet, fără a folosi opțiunea restart/shutdown.
  • Telefonul nu se încarcă, sau anunță încărcare completă la scurt timp după conectarea adaptorului AC, fără ca acumulatorul să fie de fapt încărcat.
  • Încărcarea wireless nu funcționează corespunzător
  • Telefonul se descarcă în ritm accelerat, cedând mult mai devreme decât te-ai aștepta.

Google avertizează că extensia de garanție nu vizează și alte elemente ale telefonului care ar putea necesita înlocuire. Astfel, dacă pentru înlocuirea acumulatorului este necesară extragerea ecranului fisurat anterior, acesta va fi înlocuit pe cheltuiala consumatorului, operațiunea nefiind acoperită de garanția extinsă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult