Google promite că va oferi piese pentru Pixel Fold pentru reparații acasă

28.06.2023
Google promite că va oferi piese pentru Pixel Fold pentru reparații acasă

Pe lângă faptul că sunt foarte scumpe, telefoanele pliabile sunt și mult mai fragile decât telefoanele tradiționale. Ecranul pliabil este un punct sensibil al acestor dispozitive, dar și balamaua ar putea suferi daune în urma utilizării necorespunzătoare, întrucât are elemente în mișcare. Până acum, reparațiile pentru aceste dispozitive și chiar ceva banal precum înlocuirea foliei de protecție se făceau exclusiv la service, însă Google pare că a găsit formula pentru a oferi componente pentru reparații acasă pe noul său Pixel Fold.

Componentele Pixel Fold vor fi vândute prin iFixit

Noul pliabil de la Google este primul telefon de acest gen care va beneficia de posibilitatea de a comanda componente pentru reparații acasă, anunță Google. Partenerul companiei pentru acest program este iFixit, așa cum este cazul și pentru telefoanele Pixel tradiționale. iFixit va fi sursa componentelor, dar și uneltelor necesare pentru a desface dispozitivele și pentru a le reasambla.

Momentan însă, toate telefoanele vor fi acoperite de garanție, deci probabil că vor mai trece câteva luni sau chiar un an până când vom vedea piesele în stocurile iFixit. De altfel, Google încurajează totuși utilizatorii să apeleze la service-uri autorizate, întrucât telefoanele pliabile sunt semnificativ mai complexe decât cele ale telefoanelor non-pliabile.

Din păcate, doar clienții din regiuni unde telefonul se vinde oficial vor putea comanda astfel de componente. Dacă un client din România, de exemplu, reușește să importe un Pixel Fold din altă țară, acesta nu va putea comanda și piesele de pe iFixit direct de pe site.

Având în vedere că un Pixel Fold de review s-a stricat în doar câteva zile de utilizare, necesitatea unui service autorizat sau a pieselor de schimb pentru astfel de dispozitive este foarte importantă. Cei care aleg să cumpere astfel de telefoane în România ar trebui să încerce să aibă o grijă mai mare decât pentru alte telefoane, mai ales când luăm în considerare prețul, de aproape 2.000 de euro.

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult