Google vrea să controleze distribuţia de Nexus 5X şi 6P

Google vrea să controleze distribuţia de Nexus 5X şi 6P

În această seară este aşteptat anunţul oficial al noilor terminale Nexus 5X şi Nexus 6P  de la Google, realizate în parteneriat cu producătorii LG şi Huawei. Acestea au fost dezvăluite lunile trecute prin intermediul fotografiilor neoficiale şi ale listelor de specificaţii scăpate pe internet, fiind foarte puţine lucruri necunoscute despre ele în acest moment. Spre diferenţă de anii trecuţi însă, Google va aborda o nouă strategie de distribuţie pentru noile Nexus-uri: le va vinde exclusiv online.

Planul Google este să distribuie aceste modele doar prin intermediul Google Store (în Statele Unite), unde va avea control complet asupra vânzărilor. Telefoanele nu vor fi disponibile în oferta operatorilor americani şi nici nu vor ajunge în magazine fizice în Statele Unite. Google Store este însă disponibil doar în America şi alte câteva regiuni, ceea ce sugerează că această strategie nu va fi disponibilă la nivel global.

Deja există listări pentru Nexus 5X pe Amazon India şi cu siguranţă vom vedea din această seară telefonul în oferta altor magazine online din Europa. Întrucât Google a realizat Project Fi ca o alternativă la operatorii clasici de telefonie, probabil că va încerca să îndrepte utilizatorii de Nexus 5X şi 6P spre reţeaua proprie, una dintre strategii fiind lipsa disponibilităţii telefoanelor în oferta concurenţilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult