Corning a anunțat Gorilla Glass Victus, care rezistă la căzături de la 2 metri

23.07.2020
Corning a anunțat Gorilla Glass Victus, care rezistă la căzături de la 2 metri

Corning a anunțat o nouă versiune a sticlei de protecție pentru smartphone-uri. Aceasta se numește Gorilla Glass Victus și promite, ca la oricare nou „upgrade”, rezistență mai mare decât generația precedentă. Întrucât dispozitivele protejate cu Gorilla Glass 6 s-au dovedit a fi mai puțin rezistente la zgârieturi decât alte generații din trecut, Corning s-a concentrat și pe acest aspect pentru generația nouă. Se pare că primul dispozitiv care va fi echipat cu noua sticlă va fi un nou smartphone Samsung.

Gorilla Glass Victus va debuta pe un telefon Samsung

În anunțul oficial, Corning spune că Gorilla Glass Victus va fi de două ori mai rezistent la zgârieturi decât Gorilla Glass 6 și va rezista la impactul cu solul de la o înălțime de 2 metri. Anterior, Gorilla Glass 6 era rezistent la căzături de la 1,5 metri. Totuși, cu toții știm că aceste declarații oficiale, bazate pe teste de laborator, nu sunt tocmai relevante în utilizare normală. Chiar dacă telefonul pe care îl cumperi va avea Gorilla Glass Victus, probabil că tot va trebui să îl protejezi cu o husă dacă vrei să te asiguri că nu se sparge la impactul cu solul.

Este interesant faptul că Samsung va folosi această sticlă pe un smartphone nou în curând, ceea ce sugerează că este vorba despre noul Galaxy Note20 Ultra. Totuși, compania spune că e vorba despre un singur smartphone, deci cel mai probabil, Gorilla Glass Victus va fi o soluție premium, pentru modele de top. Se zvonește deja că modelul Note20 standard ar putea fi livrat cu o carcasă din plastic, însă dacă într-adevăr va fi din sticlă, cel mai probabil nu va avea sticla ultra-rezistentă de generație nouă.

Probabil că disponibilitatea generală pentru nouă sticlă de la Corning va veni în toamna acestui an, pe majoritatea telefoanelor de top. Inclusiv Apple folosește de obicei versiuni propritare de Gorilla Glass, bazate pe variantele cele mai recente disponibile pentru publicul larg.

via TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult