HMD Global anunţă două noi telefoane: Nokia 105 şi Nokia 130

18.07.2017
HMD Global anunţă două noi telefoane: Nokia 105 şi Nokia 130

Cu toţii aşteptăm cu mare interes lansarea unui nou smartphone Nokia high-end de la HMD Global, însă până când vom primi mult aşteptatul dispozitiv, primim două noi modele feature phone numite Nokia 105 şi Nokia 130. Acestea sunt telefoane non-smart, cu preţuri foarte accesibile, autonomie lungă şi funcţionalitate similară cu noul Nokia 3310, lansat în această primăvară.

Nokia 105 este un model actualizat al telefonului cu acelaşi nume din urmă cu câţiva ani, care s-a bucurat de vânzări de peste 200 de milioane de unităţi în toată lumea. Acesta vine cu un design nou şi un ecran mai mare, cu diagonală de 1,8”. HMD susţine că datorită carcasei din policarbonat, acesta este rezistent la şocuri. Celebrul joc Snake este pre-instalat pe telefon în noua variantă Xenzia, în timp ce titlurile Doodle Jump şi Crossy Road sunt disponibile în format try an buy. La capitolul funcţii speciale pot fi amintite Radio FM, stocarea a 500 mesaje text şi 2.000 de contacte în agendă, cât şi autonomia de 15 ore de convorbiri la o singură încărcare. Telefonul se încarcă folosind o mifă micro USB, iar în magazine va fi comercializat în două variante: dual şi single SIM.

Pe partea cealaltă, Nokia 130 reprezintă un telefon puţin mai avansat, fiind recomandat chiar şi pentru redarea de conţinut multimedia. Conform HMD Global, acesta poate să redea muzică timp de 44 de ore, fie că vorbim despre muzică stocată în format MP3 pe un card microSD (maximum 32 GB), sau despre muzică de la radio. Acesta poate reda şi 11,5 ore de filme, include funcţionalitate Bluetooth şi beneficiază de o cameră foto cu blitz, acesta din urmă putând fi folosit pe post de lanternă. Şi acesta vine fie în format single sau dual SIM.

Deşi oferă funcţionalitate similară cu Nokia 3310, noile Nokia 105 şi 130 vin la preţuri mult mai mici. Nokia 105 va ajunge pe piaţă la un preţ de 15 dolari, în timp ce Nokia 130 va costa 21,5 dolari la raft. În România preţurile oficiale nu au fost confirmate, însă cel mai probabil acestea vor fi undeva în jurul a 100 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult