HMD Global ar putea anunţa un nou Nokia din gama Scirocco la MWC

02.02.2018
HMD Global ar putea anunţa un nou Nokia din gama Scirocco la MWC

În 2017, HMD Global a readus brandul Nokia pe piaţă şi l-a prezentat în Europa alături de un nume familiar tuturor: 3310, faimosul telefon de la începutul anilor 2000. Ei bine, anul acesta, compania finlandeză va încerca să ne amintească de un alt nume foarte cunoscut legat de istoria Nokia: Scirocco. A fost deja înregistrată o marcă pentru un nou smartphone numit „Nokia 8 Scirocco”, iar toate indiciile sugerează că acesta va fi prezentat la MWC ca un model super-premium al flagship-ului de anul trecut.

Se pare că Nokia 8 Scirocco este acelaşi telefon cu Nokia TA-1005, despre care am mai primit informaţii pe căi neoficiale în trecut. Se presupunea că acesta ar putea fi modelul Nokia 9 cu ecran edge-to-edge şi specificaţii actualizate, însă nu este cazul. Noul telefon Scirocco va încerca probabil să ne aducă aminte de celebrul Nokia 8800 Scirocco, care era realizat din materiale premium precum oţel şi safir.

În timp ce un Nokia 8 complet din oţel ar depăşi greutatea normală a unui smartphone, este foarte posibil ca materialele telefonului să nu se schimbe, ci mai degrabă culoarea carcasei. De asemenea, se zvoneşte că ecranul LCD de pe Nokia 8 ar putea fi înlocuit cu un panou OLED, în timp ce stocarea internă va primi un upgrade.

Din păcate, restul componentelor precum camerele foto, chipset-ul şi memoria RAM vor rămâne neschimbate, lucru care cu siguranţă nu îi va bucura pe cei care şi-ar dori un telefon Nokia premium. În condiţiile în care Nokia 8 Scirocco va costa cu siguranţă mai mult decât un Nokia 8 normal, hardware-ul oferit nu va fi pe măsura acestuia, concurenţa oferind deja telefoane mai performante din toate punctele de vedere, la MWC fiind aşteptate deja modele echipate cu chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult