HMD Global pregătește Nokia 10 PureView cu chipset Snapdragon 875 și sticlă de safir

04.11.2020
HMD Global pregătește Nokia 10 PureView cu chipset Snapdragon 875 și sticlă de safir

Următorul flagship de la HMD Global, modelul Nokia 10 PureView, ar putea fi unul dintre cele mai interesante telefoane pe care compania le-a făcut până acum. Acesta ar urma să fie un urmaș al lui Nokia 9 PureView, însă echipat cu un hardware adus la zi, probabil o cameră superioară și, nu în ultimul rând, construit din materiale premium, pe care nu le vedem de obicei pe alte modele.

Noul Nokia 10 PureView ar putea fi răspunsul high-end din 2021 de la HMD Global

Nokia 9 PureView s-a dovedit a fi un eșec pentru HMD Global. Acesta a fost primul model echipat cu procesor high-end al companiei după originalul Nokia 8 și Nokia 8 Sirocco. Acesta a venit însă cu un design învechit la momentul lansării, camere multe dar nu foarte competitive pe piață, în timp ce telefonul avea și alte probleme. De exemplu, senzorul de amprentă putea fi „păcălit” chiar și cu un pachet de gumă de mestecat.

Noile informații neoficiale, publicate de Nokia Power User, sugerează că următorul telefon de top al brandului se va numi Nokia 10 PureView și va folosi următorul chipset de top de la Qualcomm, Snapdragon 875. Acest lucru va împinge însă lansarea acestui model în cea de-a doua jumătate a anului 2021. Acest lucru va permite însă mai mult timp pentru rezolvarea altor probleme. Se zvonește că acest model va beneficia din nou de un sistem cu multe camere pe partea din spate, dar nu știm exact dacă HMD se va alinia la restul pieței, oferind mai mulți senzori și obiective.

Probabil cel mai interesant lucru la acest model, care sugerează și că acesta va fi un smartphone destul de scump, este sticla de pe ecran. HMD Global ar putea folosi pentru Nokia 10 PureView sticlă de safir, semnificativ mai greu de zgâriat decât sticla obișnuită pe care o întâlnim pe majoritatea telefoanelor.

Rămâne de văzut ce va anunța HMD Global referitor la un model high-end, după ce chipset-ul Snapdragon 875 va fi prezentat în luna decembrie.

sursa: NPU

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult