HMD Global pregăteşte un nou smartphone Nokia din gama PureView, cu performanţă foto de top

27.08.2018
HMD Global pregăteşte un nou smartphone Nokia din gama PureView, cu performanţă foto de top

HMD Global ar putea fi în continuare considerat un start-up pe piaţa de smartphone-uri, însă faptul că deţine controlul asupra unui brand atât de important precum Nokia i-a asigurat succes rapid şi dezvoltare pe repede-înainte. Astfel, compania nu numai că are deja peste 10 modele de smartphone-uri diferite disponibile pe piaţă, însă aceasta are şi resursele de a încerca să aducă produse noi, dedicate fanilor cu „vechime” ai telefoanelor finlandeze.

După ce a reînviat sub-brandul Sirocco cu modelul Nokia 8 Sirocco la începutul acestui an, HMD Global pare să pregătească şi un nou model de telefon „PureView”. Compania a cumpărat marca înregistrată PureView de la Microsoft, lucru care sugerează că pregăteşte un nou smartphone cu o cameră foarte performantă, care probabil că ar putea rivaliza cu Huawei P20 Pro sau cu alte telefoane de top precum HTC U12+, Galaxy Note9 sau iPhone X.

De-a lungul timpului, au existat câteva telefoane PureView de la Nokia, două dintre ele rămânând în istorie drept unele dintre cele mai performante la capitolul foto. Primul a fost Nokia 808 PureView, un telefon bazat pe platforma Symbian S60, care a venit puţin cam târziu pe piaţă, iar al doilea a fost Lumia 1020, unul dintre cele mai mari smartphone-uri disponibile la momentul apariţiei, echipat cu sistemul de operare Windows Phone.

Având în vedere cât de importantă este camera unui smartphone în zilele noastre, un telefon Nokia din gama PureView va atrage cu siguranţă atenţia, însă doar dacă reuşeşte să asigure o performanţă de top, cu funcţii avansate.

Momentan nu ştim cum va arăta modelul Nokia PureView cu Android şi nici dacă acesta va fi lansat în viitorul apropiat, sau dacă va fi păstrat pentru lansarea unui model „flagship” cândva în viitor, însă companii precum HMD nu cumpără de obicei astfel de licenţe dacă nu vor să le şi folosească.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult