HMD Global va lansa foarte curând Nokia X5/5.1 Plus, al doilea model al său cu „breton”

10.07.2018
HMD Global va lansa foarte curând Nokia X5/5.1 Plus, al doilea model al său cu „breton”

Abia ce am aflat detalii despre Nokia 6.1 Plus, modelul internaţional al telefonului Nokia X6 din China, că deja au apărut informaţii despre un nou smartphone de la HMD Global cu ecran decupat. Este vorba despre Nokia X5, care probabil că va purta numele 5.1 Plus în restul lumii, care vine cu hardware mai modest, însă acelaşi design „modernizat” cu display decupat, sistem dual camera şi o construcţie din sticlă.

HMD Global pregăteşte un eveniment de lansare în China mâine, pe data de 11 iulie, unde este aşteptat anunţul noului Nokia X5. Acesata ar urma să reprezinte un upgrade în primul rând de design pentru Nokia 5.1, urmând a fi echipat cu un display de 5,5” cu rezoluţie HD+ şi „breton” în partea de sus, un chipset MediaTek Helio P18 sau un model echivalent de la Qualcomm, opţiuni de configurare cu 3, 4 sau 6 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB stocare internă şi un acumulator de 3.000 mAh.

Informaţiile neoficiale dezvăluie că senzorii camerelor de pe spate vor realiza capturi la rezoluţie de 13, respectiv 5 megapixeli, în timp ce camera frontală va beneficia de un senzor de 8 megapixeli. De asemenea, faţă de modelul 5.1 normal, Nokia X5/5.1 Plus va oferi un port USB Type-C, alături de un jack audio. Fiind un telefon Nokia, este de aşteptat faptul că va folosi Android 8.1 „Oreo” în variantă nemodificată şi că va fi încadrat în programul Android One care asigură actualizări de securitate timp de trei ani.

Preţul aşteptat pentru Nokia 5.1 Plus/X5 este poziţionat undeva între 800 yuan şi 1.000 yuan, adică între 120 şi 150 de dolari americani. Probabil că acest preţ va fi puţin mai mare în Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult