Honor 50 Pro+: Snapdragon 888, ecran QHD la 120 Hz și (probabil) servicii Google

27.04.2021
Honor 50 Pro+: Snapdragon 888, ecran QHD la 120 Hz și (probabil) servicii Google

Honor se pregătește de o revenire spectaculoasă pe piața de smartphone-uri la aproximativ jumătate de an după ce Huawei a vândut acest brand către un conglomerat tot de origine chineză. Prima sa serie de telefoane pe care o va lansa fără influența Huawei va fi Honor 50, compania sărind peste seria Honor 40, aparent. Detaliile despre modelul de top, Honor 50 Pro+ au apărut însă deja într-o aplicație de benchmark, Master Lu, putând acum vedea exact ce hardware integrează noile modele ale brandului chinezesc.

Honor 50 Pro+ are o configurație hardware de top

Honor 50 Pro+ va fi un adevărat flagship, conform listei de specificații hardware, care va concura cu modelele de top din piață, precum Samsung Galaxy S21 Ultra, Xiaomi Mi 11 Ultra sau OnePlus 9 Pro. Acesta va beneficia de un chipset Snapdragon 888, cel mai puternic model de pe platforma Android la momentul actual, un display de top, cu diagonală de 6,79”, rezoluție 1440p și refresh rate de 120 Hz, cât și minimum 8 GB memorie ram și 128 GB stocare internă.

Camerele foto vor folosi senzori de 50, 13, respectiv 8 megapixeli (wide/ultrawide/zoom 2x), cât și un senzor 3D TOF pentru calcularea distanței. Acesta ar trebui să ofere focalizare îmbunătățită în lumină slabă și realizarea de fotografii portret cu decupaj mai bun. Pe partea din față vor exista de asemenea două camere, una wide de 32 megapixeli și una ultrawide de 8 megapixeli. Totul va fi alimentat de o baterie de 4.400 mAh cu încărcare rapidă la 66W pe fir și 50W wireless.

Software-ul este încă incert, însă ar putea folosi servicii Google

Practic, acesta va fi unul dintre cele mai bine „dotate” telefoane de pe piață. La capitolul software, cel puțin varianta din China, va folosi Magic UI 4.0, o versiune subtil modificată a interfeței EMUI de la Huawei, ceea ce foloseau modelele Honor și înainte. Probabil că în China, cel puțin, telefoanele vor fi livrate și cu Huawei Mobile Services preinstalate, întrucât Huawei începe să ofere software-ul său și către alte companii. De exemplu, Meizu deja a anunțat un telefon care folosește HMS și magazinul de aplicații AppGallery.

Cel mai probabil, la lansarea internațională, Honor va folosi servicii de la Google pe telefoanele sale. Compania și-a arătat deja interesul de a restabili relațiile cu Google, Qualcomm și alți parteneri din piață. Având în vedere că relațiile cu Qualcomm au fost restaurate, conform specificațiilor hardware, probabil că la fel se va întâmpla și în relația cu Google.

Nu știm încă ce preț va avea noul telefon și nici când ar putea fi programat să apară. Având însă în vedere că deja prototipurile sunt testate cu aplicații de benchmark, probabil că nu va dura mult până când vom afla și pe căi oficiale despre seria Honor 50.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult