Meizu va lansa un telefon cu Huawei Mobile Services în China

22.03.2021
Meizu va lansa un telefon cu Huawei Mobile Services în China

În ciuda faptului că Huawei se confruntă cu probleme pe piața de smartphone-uri, compania nu renunță la această divizie. De altfel, eforturile sale au fost în ultimii doi ani în consolidarea Huawei Mobile Serives, alternativa sa la Google. Se pare că acestea au dat roade, iar alți producători încep acum să curteze Huawei pentru a le oferi acces la HMS pentru utilizare în China. Meizu este una dintre primele companii non-Huawei care va folosi HMS pe telefoanele sale, însă acesta ar putea fi doar începutul.

HMS ar putea deveni GMS-ul din China, dacă este adoptat de mai mulți producători

Huawei Mobile Services este o alternativă la Google Mobile Services, integrând acum servicii complete. Există acces la cloud-ul Huawei pentru backup și stocare de date, magazin de aplicații, acces la un serviciu de hărți, Petal Maps, aplicații de editare de documente, și cam tot ceea ce mai are nevoie un smartphone modern să funcționeze în 2021. HMS sunt disponibile în 170 de țări și sunt folosite deja de peste 500 de milioane de utilizatori, conform ultimelor statistici.

Meizu, va lansa în 2021 primul său smartphone care folosește HMS în China, compania fiind probabil fiind atrasă în special de magazinul AppGallery, care s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă. Pentru că în China nu există un singur magazin de aplicații centralizat, fiecare producător își dezvoltă propria soluție, în timp ce utilizatorii folosesc multe magazine de la terți.

Dar această decizie ar putea avea și alte avantaje în viitor. Mulți producători din China sunt acum precauți atunci când vine vorba despre relația cu SUA. În cazul în care și Meizu ajunge pe Entity List, și nu va mai putea licenția Android de la Google, compania ar putea lansa rapid telefoane echipate cu serviciile Huawei, întrucât ar avea o versiune deja pregătită pentru piața din China.

Între timp însă, Huawei renunță complet la Android, dezvoltând separat propriul sistem de operare, HarmonyOS, care are la bază tot Android 10 în varianta open source.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult