Performanțele Honor 60, demonstrate cu GeekBench înainte de lansarea oficială

29.11.2021
Performanțele Honor 60, demonstrate cu GeekBench înainte de lansarea oficială

Honor 60, este pregătit pentru lansare pe 1 decembrie, fostul sub-brand Huawei dorind să-și consolideze oferta de smartphone-uri mid-range înaintea sezonului de iarnă.

În mod aproape comic, seria Honor 60 a fost confirmată înainte ca predecesorul Honor 50 să poată fi lansat în toată lumea, venind cu un design familiar care cu siguranță va stârni confuzie în rândul fanilor. Astfel, seria Honor 50 a inclus trei modele: unul standard, un Pro și un SE, iar zvonurile vorbesc despre trei modele și în cazul seriei 60. Totuși, Honor a adus în Europa doar modelul Honor 50 standard, cu o întârziere considerabilă față de lansarea din China. Asta sugerează că s-ar putea să nu vedem Honor 60 prea curând în magazinele din Europa și în special în cele din România.

Vestea, oarecum bună, ar fi că între modelul standard Honor 60 și versiunea Pro nu sunt prea mari diferențe. Cele două vin în carcase aproape identice, atât din punct de vedere al designului, dar și al dimensiunilor fizice.

Honor 60 Geekbench

După cum știm deja, Honor 50 este practic versiunea cu Google Services a dispozitivului Huawei Nova 9, lansat recent și în România. Prin urmare, succesorul Honor 60 nu poate fi decât o adaptarea cu firmware „internațional” a unui alt smartphone destinat pieței din China. Faptul că Honor și Huawei nu mai sunt branduri care aparțin aceleiași companii nu ar trebui să pună prea mari probleme, din moment ce noul proprietar Honor este un conglomerat format din investitori aleși pe sprânceană de Partidul Comunist Chinez și beneficiază de aproape întreaga echipă de (foști) ingineri Huawei.

Deși noul model păstrează design-ul, cu siguranță va actualiza multe dintre componentele esențiale aflate la interior, precum chipsetul, opțiunile de stocare și, cel mai probabil camera foto. Imaginile de promovare Honor de până acum pentru seria 60 sugerează o cameră cu performanță foarte bună pe timp de noapte, alături de un mod special dedicat fotografiilor cu cerul înstelat.

Identificat în catalogul Geekbench cu numele de cod HONOR TNA-AN00, Honor 60 apare cu chipsetul Snapdragon 778G+, 12GB memorie RAM și Android 11. Lista dotărilor este completată cu ecran FHD+ la 120Hz, cameră frontală de 50MP și cameră principală de 108MP. Acumulatorul cu o capacitate neprecizată ar urma să suporte încărcare rapidă la 66W, o valoare medie care însă ar trebui să ofere un bun compromis între timpul de așteptare și longevitatea pe termen lung a bateriei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult