Honor 80 Pro+ va integra hardware de flagship și un senzor foto neobișnuit, de 160 megapixeli

11.11.2022
Honor 80 Pro+ va integra hardware de flagship și un senzor foto neobișnuit, de 160 megapixeli

Honor a lansat de curând seria 70 pe piață, însă așa cum ne-am obișnuit de la companiile din China, se pare că vom avea parte de încă o serie de modele mid-range superioare și chiar flagship, în viitorul foarte apropiat. Gama Honor 80 este deja în ultimele stadii ale dezvoltării și avem informații despre capabilitățile celor trei modele. Se pare că Honor 80 Pro+ va fi un veritabil flaghsip, cu chipset high-end și o cameră foto nouă, cu rezoluție neobișnuită.

Seria mid-range Honor 80 va tinde spre caracteristici de flagship

Conform Digital Chat Station, leaker-ul din China, care activează pe rețeaua de socializare Weibo, Honor 80 Pro+, varianta de top a seriei, va integra un senzor foto de 160 megapixeli. Acesta ar fi primul telefon cu un astfel de senzor. Se pare că anumite prototipuri ale telefonului foloseau senzor de 200 megapixeli, însă Honor s-a răzgândit, păstrând probabil un astfel de senzor pentru modele mai scumpe.

Telefonul va fi echipat cu Snapdragon 8+ Gen 1, deci va oferi performanță de top, iar celelalte două camere de pe spate vor avea ambele rezoluție de 50 megapixeli, folosind senzori Sony IMX890. Telefonul va beneficia de un ecran cu rezoluție 1200p, neobișnuită în piață, dar comună pe telefoanele Honor și Huawei din gama superioară, cu refresh rate la 120 Hz și încărcare rapidă la 100W.

Acest telefon va ocupa locul imediat inferior sub seria Magic5, care urmează să fie anunțată pe 23 noiembrie. Restul modelelor Honor 80 vor fi semnificativ mai limitate în performanță.

Honor 80 Pro va fi un mid-range cu hardware chiar puțin învechit, compania optând pentru un chipset Snapdragon 778G, de anul trecut, în timp ce modelul de bază, Honor 80, va folosi Dimensity 1080 de la MediaTek.

Având în vedere că Honor Magic4 a fost echipat cu Snapdragon 8 Gen 1, probabil că noul model va fi ori unul dintre primele care adoptă Snapdragon 8 Gen 2 (chiar înainte de anunțul oficial de la Qualcomm), ori va adopta noul Dimensity 9200 de la MediaTek, care este în prezent cel mai performant chipset anunțat oficial.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult