MediaTek prezintă Dimensity 9200, un chipset mai rapid și mai eficient decât alternativele Qualcomm

08.11.2022
MediaTek prezintă Dimensity 9200, un chipset mai rapid și mai eficient decât alternativele Qualcomm

Deși în urmă cu doar câțiva ani ar fi părut greu de crezut, MediaTek pare că „a luat fața” celor de la Qualcoom livrând Dimensity 9200, un chipset cu 25% mai eficient și mai rapid decât orice alternativă Snapdragon de generație actuală.

Dimensity 9000 de la MediaTek a marcat momentul în care producătorul taiwanez de procesoare a reușit să egaleze performanța unui chipset Qualcomm de top din generația curentă, livrând performanțe comparabile cu Snapdragon 8 Gen 1. Succesorul Dimensity 9200 vine să ducă mai departe „insulta” la adresa rivalului Qualcomm oferind și o eficiență energetică superioară, la pachet cu sporul de performanță trecut în pliantele promoționale.

Dimensity 9200 ar putea asigura performanță cu 25% peste cea a predecesorului său

Modelul Dimensity 9000 depășea un milion de puncte în testul AnTuTu, iar modelul Dimensity 9000+, îmbunătățit, a reușit să depășească 1.1 milioane de puncte. Oficial, Dimensity 9200 poate livra cu 10% mai multă performanță multi-core decât seria 9000, oferta fiind completată și cu alte inovații pe partea de funcționalitate.

Cel mai nou chipset MediaTek vine cu un nucleu principal ARM Cortex-X3 funcționând la 3.05 GHz, suficient pentru a face față celor mai solicitante aplicații de Android. Configurația este completată cu încă trei nuclee Cortex-A715 la 2.85GHz, respectiv, alte patru nuclee Cortex-A510 la 1.8GHz, deservind în mod cât mai eficient procesele de fundal ale aplicaților Android.

Spre comparație, alternativa încă nelansată Snapdragon 8 Gen 2 este așteptată într-o configurație de tip 1+4+3, având un nucleul de înaltă performanță deservit de 4 nuclee cu performanțe intermediare, cu unul mai mult decât soluția MediaTek. Teoretic, formula ar trebui să livreze performanțe mai bune. În practică, soluția Qualcomm ar putea fi penalizată cu temperaturi și consum de energie prea mare, lăsând mai puțin spațiu de manevră pentru optimizarea post-lansare a performanțelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult