HONOR 80 și 80 Pro, lansate pentru piața din China

23.11.2022
HONOR 80 și 80 Pro, lansate pentru piața din China

HONOR a anunțat lansarea în China a smartphone-ului HONOR 80. Disponibilă și în versiune Pro, noua serie smartphone pune accent pe capabilitățile pentru fotografie.

Honor 80 Pro și Honor 80 vin echipare cu chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm) / Snapdragon 782G, ecrane OLED performante și o configurație foto cu senzor principal de 160 megapixeli. În plus va exista și o versiune Honor 80 SE adresată cumpărătorilor cu buget limitat. Aceasta vine cu chipsetul Dimensity 900 și o cameră foto cu senzor principal de 64 megapixeli.

Principala atracție este modelul Honor 80 Pro, vârful de gamă al seriei venind cu ecran OLED curbat de 6.78 inch, suportând rezoluția 2700×1224 pixeli și 120Hz rată de împrospătare a imaginii. Ecranul decupat după conturul carcasei vine cu perforație ovală aplicată central, găzduim 2 camere frontale cu rezoluție de 50+2 megapixeli. Al doilea senzor este prezent doar pentru asistarea efectelor de profunzime în pozele tip portret și ar fi putut fi debarasat cu ușurință, pentru obținerea unei perforații mai puțin intrusive. Cumpărătorii deranjați de acest compromis aparent nejustificat se pot îndrepta către modelul Honor 80.

Honor 80 vine cu ecran OLED curbat de 6.67 inch, suportând rezoluția 2400×1080 pixeli și 120Hz rată de împrospătare a imaginii. Ecranul include o singură perforație de formă circulară, deservind camera frontală de 32 megapixeli.

Încercând să rezolve pe cont propriu problemele cu supraîncălzirea și consumul exagerat al bateriei, recunoscute și criticate în mod unanim la seria de chipseturi Snapdragon 8 Gen 1, Honor a apelat la o optimizare mai degrabă îndrăzneață, reducând cu 200 MHz frecvența maxim atinsă de nucleul Cortex-X2, responsabil cu gestionarea sarcinilor de procesare intensive. Astfel, dacă versiunea standard a cipset ului SD 8+ Gen 1 se laudă cu o frecvență maximă de 3.2GHz, în cazul de față viteza este plafonată la 3.0GHz pentru nucleul Cortex-X2 și 2.5GHz pentru nucleul Cortex-A710 Gold (redus de la 2.75GHz).

Deși, soluția aleasă va aduce beneficii incontestabile în ce privește îmbunătățirea autonomiei bateriei și evitarea fenomenului de throttling în timpul sesiunilor de jocuri, dezavantajul este un loc garantat pentru Honor 80 Pro în coada clasamentelor de performanță.

Abia anunțată, soluția Snapdragon 782G înlocuiește vechiul model SD 778G+, promițând un nivel de performanță și mai competitiv, pentru alternativa mai puțin costisitoare Honor 80.

Ambele telefoane împart același senzor de 160 megapixeli, cu dimensiune 1/1.56-inch și suport pentru captură în mod pixel binning 16-in-1. Performanțele în condiții de lumină slabă sunt optimizate suplimentar prin folosirea unor lentile cu deschidere f/1.8. Lista dotărilor este completată cu un procesor de imagine îmbunătățit și suport pentru captură RAW asistată de AI.

80 Pro vine cu o cameră ultrawide de 50 megapixeli, respectiv senzor de 2 megapixeli pentru aplicarea efectelor de profunzime. Honor 80 dispune de o cameră ultrawide de 8 megapixeli și același senzor de 2 megapixeli adăugat pentru completarea listei cu specificații.

Ambele telefoane vin echipate cu MagicOS 7, firmware bazat pe Android 12, acumulator de 4800 mAh și suport pentru încărcare rapidă de 66W prin USB-C.

Prețurile pornesc de la 490 USD pentru Honor 80 Pro în echipare cu 8GB/256GB memorie, valabile exclusiv pentru ofertele magazinelor cu livrare din China. Momentan nu există informații privind disponibilitatea acestui model în piețele occidentale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult