Honor 9 apare în baza de date TENAA. Pare să fie un Huawei P10 mult mai ieftin

29.05.2017
Honor 9 apare în baza de date TENAA. Pare să fie un Huawei P10 mult mai ieftin

Honor 9, următorul model de top al brandului secundar al producătorului Huawei, se apropie de lansare, acesta fiind deja testat în laboratoarele TENAA, comisia de certificare a produselor electronice din China. Cu această ocazie avem o serie de fotografii care dezvăluie designul telefonului, cât şi o listă cu specificaţiile tehnice. Nimic nu este însă cu adevărat nou, întrucât informaţiile au fost disponibile pe internet deja într-o capacitate neoficială de câteva săptămâni.

Asemeni modelului Honor 8 de anul trecut, noul Honor 9 va fi inspirat de hardware-ul de pe P10 şi P10 Plus, cu menţiunea că designul exterior va fi complet diferit. Faţă de construcţia metalică a modelelor P10, Honor 9 beneficiază de o carcasă realizată din sticlă curbată (2.5D pe faţă şi curbată pe margini pe partea din spate).

Hardware-ul intern pare să fie aproape identic cu cel de pe Huawei P10. Avem de a face cu un display Full HD cu diagonală de 5,15”, un chipset Kirin 960 proprietar şi variante de configurare cu 4 sau 6 GB memorie RAM, ambele modele fiind echipate cu un modul de stocare internă de 64 GB. Camera foto principală va beneficia de doi senzori, unul de 12 şi unul de 20 megapixeli (configuraţie similară cu cea a lui P10), în timp ce camera frontală va beneficia de un senzor de 8 megapixeli. Acumulatorul de 3.100 mAh este din nou similar cu cel de pe P10.

Telefonul urmează să fie anunţat în cadrul unui eveniment care va avea loc în Berlin pe 27 iunie, însă deja avem câteva informaţii despre preţul dispozitivului. Modelul Honor 9 cu 4 GB memorie RAM ar putea să coste aproimativ 335 dolari la raft, în timp ce modelul cu 6 GB ar putea ajunge la 380 dolari americani. Aceste preţuri sunt aproape la jumătate faţă de P10, în ciuda configuraţiei hardware similare. Tot ce pare să lipsească din Honor 9 este tehnologia Leica.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult