Honor anunță seria Magic4: performanță de top, camere avansate și preț pe măsură

01.03.2022
Honor anunță seria Magic4: performanță de top, camere avansate și preț pe măsură

Honor a anunțat în cadrul unui eveniment ținut la Mobile World Congress 2022 noile său flagship-uri: Honor Magic4. Acestea sunt printre cele mai bine echipate dispozitive mobile din piață, oferind ecran mare bazat pe cele mai noi tehnologii, cel mai performant procesor, cât și camere de top. Design-ul este în continuare inspirat de ceea ce am mai văzut pe telefoane Huawei în trecut, însă încep să se vadă anumite diferențe, întrucât Honor 4 Pro nu mai este bazat pe nicio platformă hardware deja existentă.

Honor Magic4 Pro promite ecran foarte avansat și încărcare la 100W

Honor Magic4 beneficiază de un ecran aproape la fel de performant precum vedem pe cele mai performante flagship-uri din piață. Vorbim despre un panel OLED LTPO cu diagonală de 6,81”, rezoluție neconvențională 2.848 x 1.312 pixeli, refresh rate între 1 și 120 Hz, culori pe 10 biți și luminozitate de 1.000 nits. Sigur, putea fi mai luminos, însă Honor se laudă cu primul model de display care poate să ofere 1920 de trepte de luminozitate, pentru un control mai precis. Astfel, ecranul ar trebui să fie mai odihnitor, în special atunci când este folosit noaptea, sau în condiții de iluminare scăzută.

Configurația hardware este similară cu ceea ce ne-am aștepta de la un telefon de top în 2022: procesor Snapdragon 8 Gen 1 cu 8 sau 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare. Totul este alimentat de o baterie de 4.600 mAh cu încărcare la putere foarte mare: 100W. Și nu vorbim doar despre încărcare în jumătate de oră pe cablu, ci și în mod wireless. Acesta este primul telefon care beneficiază de încărcare wireless tot la 100W. Aparent, 15 minute sunt de ajuns chiar și pe wireless pentru a încărca jumătate din capacitatea acumulatorului integrat.

Un accent special a fost pus pe camere

La capitolul camere, Honor Magic4 Pro vine cu o selecție impresionantă: 50 megapixeli pentru camera principală și 50 megapixeli pentru camera ultra-wide, acestea fiind calibrate pentru a afișa culori similare și o calitate similară a detaliilor captate. Apoi, avem parte de un zoom periscopic cu mărire optică de 3,5x, însă care permite zoom digital până la 100x. Acest lucru este posibil datorită unui senzor de 64 megapixeli, care permite atât zoom hibrid prin crop pe senzor. În cele din urmă, telefonul integrează o cameră 3D TOF pentru calcularea distanței față de subiect.

Ce nu are camera de pe Honor Magic4 Pro este stabilizare optică sau pe senzor. În schimb, telefonul se bazează pe o stabilizare electronică avanstă. Honor a mai vorbit și despre capabilitățile de filmare, fiind unul dintre puținele telefoane care oferă posibilitatea de a înregistra 4K la 60 cadre pe secundă în format Log. Compania a dezvoltat un profil cu contrast scăzut Magic-Log, care permite captarea unei plaje dinamice mai mare, care oferă o libertate mare de modificare a culorilor, însă care necesită post procesare avansată. Ambițiile Honor pentru filmarea pe telefon sunt mari, modelul de top anterior, Honor Magic3 Pro, oferind prima certificare IMAX de pe un smartphone.

Prețul pentru Honor Magic 4 Pro este de 1.099 euro, fiind poziționat astfel în zona „ultra premium”, alături de iPhone 13 Pro Max și Galaxy S22 Ultra.

Există și un Honor Magic4 „standard”, echipat cu hardware similar, opțiuni de la 128 GB stocare și cameră cu zoom optic 8X de 8 megapixeli. Încărcarea acestui model este limitată la 66W, pe un acumulator mai mare, de 4.800 mAh. Honor Magic 4 pornește de la 899 euro.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult