Honor anunță X8 5G, un telefon de buget cu conectivitate modernizată

24.07.2022
Honor anunță X8 5G, un telefon de buget cu conectivitate modernizată

La doar câteva luni de la debutul modelului Honor X8, compania chineză introduce în ofertă și modelul Honor X8 5G. Noul telefon reprezintă un mic refresh hardware, care păstrează liniile de design ale modelului original, înlocuind componentele interne cu unele compatibile cu tehnologia de conectivitate 5G. Spre diferență de alte modele similare din piață, X8 5G vine cu un ecran mai mic, nu mai mare.

Honor X8 5G păstrează design-ul, dar înlocuiește multe componente interne

Honor X8 5G beneficiază acum de un ecran IPS de 6,5”, dar doar cu rezoluție HD+ (1.600 x 720 pixeli). Modelul original folosea un procesor Snapdragon 680, un model dintr-o generație mai veche, care integra doar un modem 4G. Varianta 5G vine cu un Snapdragon 480+, care, chiar dacă nu pare la prima vedere, este mai performant decât procesorul anterior. Chiar dacă face parte dintr-o serie inferioară, Snapdragon 400, procesorul este construit folosind tehnologii mai noi, aducând astfel un aport de performanță.

Restul configurației este completată de 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă, cât și de o baterie cu capacitate mare, de 5.000 mAh, care se încarcă rapid la 22,5W. Butonul power găzduiește și senzorul de amprentă, în timp ce notch-ul în formă de picătură de apă integrează camera frontală de 8 megapixeli.

Pe partea din spate, avem de a face cu un sistem de camere triplu. Camera de 64 megapixeli de pe X8-ul original a fost înlocuită cu un senzor de 48 megapixeli f/1.8. Celelalte două camere folosesc senzori de 2 megapixeli și sunt dedicați funcțiilor macro și portret.

Telefonul va fi lansat în curâncd cu opțiuni de culoare negru și albastru, însă nu a fost anunțată încă data de lansare. Telefonul este momentan listat pe site-ul hihonor.com, însă ne așteptăm la anunțuri oficiale pentru fiecare regiune în viitorul apropiat, când probabil vom primi și un preț pentru acest model.

sursa: HiHonor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult