Honor lansează 90 Lite, un model mid-range cu multe upgrade-uri față de predecesorul său

21.06.2023
Honor lansează 90 Lite, un model mid-range cu multe upgrade-uri față de predecesorul său

Seria Honor 90 primește și un model Lite. Încă așteptăm lansarea din Europa a gamei de dispozitive mid-range din gama superioară de la Honor, însă deja primește un nou membru, echipat cu un chipset nou, mai multă memorie RAM decât generațiile anterioare și un ecran mare cu refresh rate care să asigure o experiență de utilizare fluidă. Desigur, și camerele primesc la rândul lor un upgrade.

Honor 90 Lite primește componente noi la toate capitolele

Honor 90 Lite este proiectat în jurul chipset-ului Dimensity 6020 de la MediaTek, beneficiază de 8 GB RAM și 256 GB stocare standard și mai oferă și posibilitatea de a adăuga 5 GB RAM virtual din software, pentru un total de 13 GB. Ecranul Full HD+ de 6,7” folosește un panel LCD, dar acesta beneficiază de refresh rate la 90 Hz, un upgrade de la rezoluția HD la 60 Hz de pe modelele anterioare.

honor 90 lite overview

Integrată în ecran este o cameră frontală de 16 GB, iar pe spate avem o cameră principală de 100 megapixeli, alături de o cameră secundară ultra wide de 5 megapixeli. Există și o cameră macro de 2 megapixeli.  Capabilitățile de captură video ale lui Honor 90 Lite sunt limitate însă de procesor. Rezoluția urcă astfel doar până la 4K.

Bateria primește un mic downgrade față de generația anterioară, la 4.500 mAh, dar încărcarea este mai rapidă, cu un adaptor de 22.5W SuperCharger în cutie. Acumulatorul ajunge la 55% capacitate în 30 de minute de încărcare.

honor 90 lite battery

Se pare că și design-ul a fost o prioritate pentru Honor, întrucât noul 90 Lite are un aspect drept pe toate părțile, inclusiv pe rama exterioară, iar greutatea și grosimea sunt acum mai mici decât ultimul Lite, din seria Honor 70: 179 grade cu 7,48mm grosime. Ce lipsește este însă un jack de căști, iar senzorul de amprentă este integrat în butonul power, nu în ecran.

Prețul pentru Europa este stabilit la 300 de euro și în țări precum Franța vine cu un cod de reducere de 50 euro și cu o pereche de căști Earbuds X5. În Germania primești căștile dar o reducere de 5% din prețul telefonului.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult