Honor lansează Magic Vs, noul său pliabil cu o balama îmbunătățită și preț mult mai accesibil

23.11.2022
Honor lansează Magic Vs, noul său pliabil cu o balama îmbunătățită și preț mult mai accesibil

Anul 2023 ar putea fi cu adevărat „anul pliabilelor”, întrucât din ce în ce mai multe companii încep să lanseze modele noi și îmbunătățite. Honor vine cu cel de-al doilea model pliabil al său, Magic Vs, care beneficiază de o construcție mai subțire și mai ușoară, compatibilitate cu un stylus și o balama mai simplă și mai rezistentă. Honor Magic Vs ar putea fi cel mai interesant model de acest gen de până acum, și totodată cel mai ieftin.

Honor Magic Vs este un concurent bun pentru Galaxy Z Fold4

La capitolul configurație hardware, noul Honor Magic Vs nu integrează cel mai nou și mai performant procesor, însă este în rând cu alte modele pliabile din piață. Avem un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, la fel ca pe Galaxy Z Fold4, alături de 8 sau 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare internă. Există trei configurații, 8+256, 12+256 și 12+512 GB, iar varianta de bază pare de departe cea mai atrăgătoare, întrucât diferența perceptibilă de performanță între 8 și 12 GB RAM este minoră.

honor magic vs screen

Ecranul exterior este bazat pe un panel OLED de 6,45” pe format 21:9, cu rezoluție Full HD+ (2.560 x 1.080 pixeli) la 120 Hz, cu culori pe 10 biți și compatibilitate HDR. Acesta pare să fie în ton cu alte soluții de acest gen de pe piață, fiind mai degrabă un ecran pentru notificări și activități rapide. La interior însă, Honor a integrat un ecran OLED pliabil de 7,9”, cu rezoluție 2.272 x 1.984 pixeli. Un dezavantaj față de alte modele din piață ar fi refresh rate-ul la 90 Hz și luminozitatea de 800 nits. Practic, este același ecran de pe Honor Magic V de anul trecut.

Un avantaj față de alte modele din piață este însă faptul că noua balama, care este construită din doar patru piese, în loc de 92 pentru generația anterioară, permite plierea într-un fel în care nu mai rămâne spațiu între cele două jumătăți. De asemenea, acest lucru asigură o pliere care scade vizibilitatea cutei de pe centru aproape complet, în timp ce asigură rezistență mai mare în timp. Honor se laudă cu 100 de plieri pe zi, timp de 10 ani sau peste 400.000 de plieri fără probleme.

honor magic vs stylus

Ecranul interior este compatibil și cu Magic Pen, un stylus care se conectează prin Bluetooth la telefon. Din păcate, nici acest model de telefon pliabil nu integrează stylus-ul la interior, acesta fiind vândut separat și necesitând o husă cu suport pentru a le ține împreună.

Prețul este principalul avantaj

Cu o baterie de 5.000 mAh, noul telefon ar trebui să ofere măcar o zi de autonomie în condiții de utilizare obișnuite, dar încărcarea la 66W face acest model semnificativ mai performant la acest capitol decât concurența. Încărcarea completă în 46 de minute este un avantaj mare față de Fold4 de la Samsung, care încarcă doar la 25W.

Honor magic vs open

Camerele foto folosesc senzori de 54 megapixeli (Sony IMX800) cu diafragmă f/1.9 pentru camera wide, aceeași de pe Honor 70 Pro. Avem și un ultra wide de 50 megapixeli cu capabilități macro, cât și un zoom optic 3x de 8 megapixeli. Camera frontală are 16 megapixeli și diafragmă f/2.45.

Dar cel mai interesant aspect la Honor Magic Vs este prețul. Telefonul este deja disponibil pentru  precomandă în China, la prețul de 7.499 yuan în varianta 8+256 GB (1.016 eur). Acesta este cel mai mic preț pentru un telefon de tip „fold” de până acum. Variantele superioare costă 7.999 yuan, respectiv 8.999 yuan ( 1.084 / 1.220 eur). Livrările vor avea loc pe 30 noiembrie în China, iar Honor a confirmat că noul Magic Vs va fi lansat și în afara țării în primul trimestru din 2023.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult