Honor lansează X8, un mid-range cu ecran mare și cameră de 64 megapixeli

11.03.2022
Honor lansează X8, un mid-range cu ecran mare și cameră de 64 megapixeli

Honor a anunțat oficial noul său model mid-range, modelul X8. Tradițional, modelele din gama X sunt cele care se vând printre cel mai bine din oferta brandului chinez, acestea oferind un balans bun între specificații bune și un preț accesibil. Practic, Honor X8 intra în ofertă sub modelele mid-range superioare Honor 60. Momentan, telefonul ajunge pe piețele din est, urmând să fie lansat și în vest în viitorul apropiat.

Honor X8 nu impresionează prin specificații hardware

Honor X8 este un dispozitiv de medie cu ecran foarte mare, cu diagonală de 6,7”. Acesta folosește un panel LCD cu refresh rate la 90 Hz și rezoluție Full HD, un chipset Snapdragon 690 și un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 22,5W. Există o singură configurație hardware, cu 6 GB RAM și 128 GB stocare internă. Pare să fie un model axat pe strictul necesar, fără să depășească așteptările gamei de medie, dar nici să nu facă mari compromisuri.

Camerele foto sunt destul de obișnuite pentru acest segment de piață: 64 megapixeli pe camera principală, 5 megapixeli ultra wide și două camere de 2 megapixeli pentru macro și calcularea distanței între telefon și subiect. Camera frontală este integrată într-un orificiu subtil în partea de sus a telefonului și oferă rezoluție de 16 megapixeli.

honor x8 design

Ce nu are acest model față de altele din piață sunt conectivitatea 5G și Android 12. Honor aduce modelul X8 pe piață cu Magic UI 4.2, bazat pe Android 11. În Europa, telefonul va oferi cu siguranță și servicii Google.

Design-ul nu este tocmai „original”

La nivel de design, pare că Honor a luat niște „notițe” de la Apple, oferind o ramă metalică cu margini drepte și folosind un modul de cameră similar cu ce întâlnim pe iPhone, dar cu patru camere în loc de trei. Capacul din spate, la fel ca în cazul modelelor Honor 50 sau 60, pare să fie din plastic.

Nu știm încă prețul, însă configurația de față ar trebui să vină undeva în jurul a 300 de euro, comparând cu oferta concurenților din piață.

sursa: Honor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult