Honor 60 și 60 Pro, lansate oficial. Vin cu camere de 108 megapixeli și ecrane OLED curbate

02.12.2021
Honor 60 și 60 Pro, lansate oficial. Vin cu camere de 108 megapixeli și ecrane OLED curbate

Seria de smartphoen-uri Honor 60 a fost anunțată oficial și pare să se alinieze la așteptările pe care le aveam de la cele două noi modele, pe baza leak-urilor. Vorbim despre două smartphone-uri mid-range din gama superioară, care nu aduc foarte multe îmbunătățiri la nivel hardware față de variantele Honor 50, lansate în urmă cu doar câteva luni. De altfel, aceste dispozitive sunt momentan confirmate pentru China, însă nu este clar cât va trebui să așteptăm în Europa pentru lansarea lor.

Honor 60 Pro: un telefon mid-range premium, cu sistem de camere avansat

Seria este compusă din Honor 60 „standard” și Honor 60 Pro. Varianta Pro beneficiază de un ecran mare, cu diagonală de 6,78”, ecran OLED curbat pe toate laturile, rezoluție FullHD+ și refresh rate la 120 Hz. Acesta este compatibil cu standardul HDR10+, așa cum te-ai aștepta de la un telefon din gama superioară în 2021.

Configurația lui Honor 60 Pro are la bază un chipset Snapdragon 778G+, o variantă nouă și îmbunătățită a chipset-ului 778G anterior, folosit pe seria Honor 50. Telefonul beneficiază de o configurație care variază de la 8 la 12 GB, cu 256 GB stocare internă.

Sistemul de camere pare să fie cel mai important aspect al seriei Honor 60, iar modelul Pro merge pe un senzor principal de 108 megapixeli, cu o cameră ultra-wide secundară de 50 megapixeli (care funcționează și drept obiectiv macro, la fel ca pe iPhone 13 Pro), alături de un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Camera frontală este de asemenea de rezoluție înaltă, la 50 megapixeli, cu o lentilă ultra wide.

honor-60-blue

Cu un acumulator de 4.800 mAh și încărcare rapidă la 66W, Honor 60 ar trebui să ofere autonomie peste medie și o încărcare foarte rapidă: 50% în 15 minute. Honor se laudă cu funcțiile AI pentru captură video, însă în rest, software-ul ar trebui să similar cu cel de pe Honor 50, doar că MagicUI ajunge la versiunea 5.0, bazată pe Android 12.

Modelul 60 „standard” nu sacrifică prea multe capabilități superioare

Varianta Honor 60 de bază nu este extrem de diferită în termeni de design. Totuși, ecranul său OLED de 6,67” este curbat doar pe laterale, nu și pe restul laturilor. De asemenea, acesta oferă aceeași rezoluție FullHD+ și refresh rate-ul la 120 Hz. Procesorul folosit pentru acest model este același de pe Honor 50, adică Snapdragon 778G, iar configurațiile hardware sunt similare între cele două telefoane: 8 sau 12 GB RAM cu 256 GB stocare.

Camerele sunt însă puțin diferite. Avem tot un senzor de 108 megapixeli pentru camera wide, însă acesta este alăturat unui senzor de 8 megapixeli ultra wide și un senzor de 2 megapixeli de adâncime. Pe partea din față, camera are rezoluție de 32 megapixeli.

Noile telefoane Honor 60 se lansează momentan în China, însă pentru lansarea internațională va trebui să așteptăm cel mai probabil până în 2022.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult