Honor V40 5G, lansat oficial

22.01.2021
Honor V40 5G, lansat oficial

Honor V40 este primul smartphone cu acces Google Play Store, creat după separarea brandului Honor de compania-mamă Huawei.

Primul model Honor lansat „fără Huawei” este un smartphone bazat pe chipsetul MediaTek Dimensity 1000+, prevăzut cu funcție de încărcare rapidă și cameră foto de 50MP.

Sub noua organizare, brandul Honor este deținut de un conglomerat format de peste 40 de companii numit Shenzhen Zhixin New Information Technology Co, care include parteneri de distribuție, furnizori de componente și angajați care au investit în acțiunile companiei. Entitatea nou formată este însă controlată de Partidul Comunist Chinez (PPC), prin Guvernul regiunii de sud a orașului Shenzhen. Altfel spus, tot Huawei este în spatele „perdelei”.

Honor V40 5G

Teoretic, brandul Honor poate relua fără probleme relațiile comerciale cu partenerii de business din SUA, fie că vorbim de Google ca și furnizor de servicii pentru platforma Android, sau Qualcomm din rolul de furnizor de chipseturi. Practic, producătorul nu a menționat nimic despre integrarea suitei Google Play Services cu firmware-ul oficial bazat pe Android 10. Omisiunea este însă ușor explicabilă prin faptul că evenimentul de lansare a vizat piața din China, unde telefoanele sunt oricum livrate fără pachete de aplicații și servicii „occidentale”. Ținând cont de amploarea modificărilor operate de Huawei, prezența interfeței Magic UI 4.0 este probabil mai importantă decât numărul versiunii de Android.

Honor V40 5G

Dezvoltat în perioada când Honor era un brand exclusiv Huawei, V40 5G vine cu tehnologii specifice Huawei, cum ar fi acumulatorul de 4000 mAh cu tehnologie de încărcare rapidă la 66W, întâlnită și pe modelul Huawei Mate X2. Sistemul permite încărcarea 0-100% capacitate în doar 35 minute, folosind cablul USB-C și un adaptor AC compatibil. Puterea de încărcare este limitată la 50W în modul wireless, cumva rezultând 50% nivel de încărcare în aceleași 35 minute.

Oferit în versiuni de culoare Night Black, Titanium Silver și Rose Gold, noul Honor V40 5G poate fi comandat din oferta magazinelor asiatice în echipare cu 8/128 GB și 8/256 GB memorie, la prețuri de 455 și 505 euro + taxe vamale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult