Honor V40 ar putea fi primul smartphone cu acces Google Play Store, lansat fără implicarea directă a Huawei

21.01.2021
Honor V40 ar putea fi primul smartphone cu acces Google Play Store, lansat fără implicarea directă a Huawei

Honor V40 ar putea fi primul smartphone cu acces Google Play Store creat de Huawei după intrarea în conflict cu administrația SUA.

Planul de reorganizare a activității gândit de Huawei pentru a evita efectele interdicțiilor comerciale impuse de SUA, prin vânzarea bradului de telefoane Honor unui consorțiu de companii susținute de Guvernul Chinez pare că va da primele roade. Noul proprietar se numește Shenzhen Zhixin New Information Technology Co și este un conglomerat format de peste 40 de companii, ce include parteneri de distribuție, furnizori de componente și angajați care au investit în acțiunile companiei. Entitatea nou formată este însă controlată de Partidul Comunist Chinez (PPC), prin Guvernul regiunii de sud a orașului Shenzhen.

Lăsând detaliile la o parte, Huawei poate relua acum prin noul deținător al brandului Honor relațiile comerciale cu partenerii din SUA, fie că vorbim de Google ca și furnizor de servicii pentru platforma Android, sau Qualcomm din rolul de furnizor de chipseturi.

Honor V40

Până în prezent, modelele produse sub brandul Honor erau foarte similare în materie de hardware și software cu cele de la Huawei. Diferența consta în mici compromisuri la anumite capitole, precum performanță foto sau construcție, în timp ce prețul era întotdeauna mai mic. Asta însemna că toate modelele Honor erau dependente de chipset-uri ale diviziei HiSilicon din cadrul Huawei.

De data aceasta, pe lista preliminară cu specificații pentru modelul Honor V40 se află  chipsetul Dimensity 1000+ furnizat de taiwanezii de la MediaTek. Principalul element de atracție va fi însă ecranul OLED cu margini curbate și viteză de 120Hz, întins pe o diagonală de 6.72 inch. Configurația foto nu este cunoscută în detaliu, dar aflăm că folosește un senzor principal de 50MP.

Reprezentând aproape 30% din vânzările de telefoane Huawei, brandul Honor trebuia cumva „salvat”, pentru ca ambițiile producătorului chinez pentru cucerirea pieței smartphone globale să nu intre definitiv la apă.

Echipat cu suport 5G și o versiune „internațională” de Android ce include pachetul Google Play Services, Honor V40 ar putea ajunge pe piața europeană la ceva timp după lansarea oficială din China, programată pentru data de 22 ianuarie 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult