Honor vrea să devină cel mai mare brand de telefoane în China. Este în discuții cu Qualcomm

10.12.2020
Honor vrea să devină cel mai mare brand de telefoane în China. Este în discuții cu Qualcomm
Foto: Profimedia Images

Abia a fost anunțată vânzarea brandului Honor de câteva săptămâni și deja încep să se facă mișcări pe piața de smartphone-uri din China. Se pare că producătorul de procesoare Qualcomm este deja în discuții cu noii reprezentanți Honor, pentru a vinde către companie chipset-uri. Conform celor mai noi informații, planul este de a transforma acest brand din cel secundar din portofoliul Huawei, care oferea alternative mai ieftine, la cel mai mare brand de pe piața din China.

Honor va depăși Huawei în China, susține CEO-ul companiei

Aceste declarații vin de la Zhao Ming, CEO-ul Honor, care spune că ambițiile sale sunt de a transforma Honor în cel mai mare brand de dispozitive mobile din China, confirmând totodată că strategia va fi una multiplă. Da, smartphone-urile vor fi probabil cele mai importante dispozitive din portofoliul său, dar vor apărea mult mai multe dispozitive sub acest nume din alte domenii. Deja văzusem în ultimii ani dorința de extindere a selecției de produse, cu noi produse din categoria wearables și chiar laptop-uri, similare cu cele de la Huawei.

Avantajul pe care Honor îl are acum, după vânzare, este că nu mai este sub limitările impuse de guvernul american asupra Huawei. Honor, ca entitate independentă de compania-mamă, poate acum să facă afaceri cu alte companii. Deja exista un parteneriat cu MediaTek, unele dintre smartphone-urile mai recente ale companiei fiind echipate cu astfel de chipset-uri, iar acum Qualcomm tatonează terenul pentru. Nu ar fi ieșit din comun să ne așteptăm în 2021 la un flagship Honor echipat cu un chipset Snapdragon 888, proaspăt anunțatul model high-end al producătorului american.

Următoarea serie de telefoane high-end a brandului Honor, V40, va fi dezvoltată folosind soluții MediaTek Dimensity, procesoarele pe 7nm ale producătorului taiwanez de microprocesoare.

Chiar dacă s-a vorbit despre „cucerirea” pieții din China, modelele Honor ar putea avea succes și în vest, întrucât acestea nu vor fi limitate la utilizarea Huawei Mobile Services, ca în ultimii doi ani. Aceste dispozitive vor putea licenția serviciile Google, la fel ca cele ale altor producători.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult