HP va reveni pe piaţa smartphone-urilor – experienţa unică promisă

02.07.2013
HP va reveni pe piaţa smartphone-urilor - experienţa unică promisă

Pentru cei care nu-şi mai amintesc, HP a fost la un moment dat un jucător pe piaţa smartphone-urilor. După ce a cumpărat Palm, producătorul de PC-uri a încercat să-şi facă loc alături de Apple, Nokia şi alţi producători de telefoane cu Android. Nu a reuşit, iar sistemul de operare webOS a rămas doar o amintire. La începutul anului, HP lansa Slate 7, o tabletă cu Android pe care nu a promovat-o însă intens. Este posibil ca ea să reprezinte unul din primii paşi către sistemul de operare de la Google. Aşa se explică şi declaraţia unui oficial HP, responsabil pentru zona Asia-Pacific, prin care a anunţat că există un smartphone în lucru.

Arăta bine şi SO-ul părea atractiv - vechiul HP Pre 3

Oficialul a recunoscut că HP intră târziu în această horă şi asta înseamnă cel mai probabil că sistemul de operare ales va fi Android. Ea declarat însă că HP vrea să ofere cu acest smartphone o experienţă diferită. Suntem foarte curioşi să vedem ce înseamnă acest lucru. Până acum am văzut cam toate implementările posibile pentru Android, de la versiunea stock, până la interfeţe foarte personalizate şi chiar total diferite, cum sunt cele oferite de Kindle Fire sau Facebook Home. Mă îndoiesc că HP va alege Windows Phone, un sistem de operare care nu este rău în sine, dar care nu este atât de popular. În plus, este greu să susţii că oferi o experienţă diferită cu un sistem de operare căruia nu-i poţi modifica interfaţa.

HP Slate 7 - tableta cu Android lansată la începutul lui 2013

Oficialul HP nu a oferit detalii în legătură cu momentul lansării, însă realist vorbim ne-am putea aştepta la un anunţ pe final de an sau la începutul lui 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News