HTC 10 va fi primul telefon cu stabilizare optică pentru camera frontală

08.04.2016
HTC 10 va fi primul telefon cu stabilizare optică pentru camera frontală

Au tot apărut zvonuri despre capabilităţile noului smartphone HTC 10, care urmează să fie lansat pe 12 aprilie, în special despre camerele foto ale acestuia, care ar oferi un upgrade semnificativ faţă de generaţiile precedente. HTC însă nu are răbdare până la evenimentul de săptămâna viitoare, oferind deja o mică mostră de fotografii realizate cu camera frontală a lui HTC 10.

Se pare că nu vom avea de a face cu o simplă cameră frontală cu senzor UltraPixel, cum a fost cazul pe HTC One M9. Deşi probabil că senzorul şi rezoluţia vor rămâne neschimate, camera frontală va primi şi stabilizare optică, probabil cel mai important upgrade pe care l-ar putea primi în acest moment. Această capabilitate va aduce de la sine imagini mult mai clare, în special în condiţii de iluminare slabă.

Zvonurile spun că acest senzor foto va fi acompaniat de o cameră principală de 12 megapixeli pe partea din spate, care ar beneficia de un senzor foto similar cu cel integrat în noul Nexus 6P realizat de Huawei, care beneficiază de asemenea de sistem de stabilizare optică. Acesta va fi astfel primul smartphone de pe piaţă cu stabilizare pentru ambele camere.

Având în vedere scorurile imense în testele de performanţă, care au scăpat deja pe internet, performanţă foto peste medie şi designul destul de diferit, HTC 10 ar putea fi un succes pentru compania taiwaneză. Probabil că preţul şi disponibilitatea în cât mai multe regiuni vor fi însă elementele care vor influenţa cel mai mult numărul de unităţi pe care HTC le-ar putea vinde, mai ales după greşelile pe care le-a făcut în 2015 cu flagship-ul One M9

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult