HTC a anunţat One M9+: senzor de amprentă şi display QHD, exclusiv pieţei chineze

08.04.2015
HTC a anunţat One M9+: senzor de amprentă şi display QHD, exclusiv pieţei chineze

La numai o lună de la anunţul lui One M9 şi câteva zile de la lansarea oficială a acestuia, HTC a dezvăluit în mod oficial HTC One M9+. Acesta este un smartphone despre care am aflat până în prezent detalii pe căi neoficiale. HTC a anunţat acest model în Beijing şi se pare că va rămâne exclusiv pieţei chineze. Totuşi, alte modele lansate doar în anumite regiuni au ajuns eventual şi în restul lumii.

Contrar zvonurilor, HTC One M9+ nu integrează un display de 5,5”. Compania taiwaneză a optat pentru un display puţin mai mare decât cel de pe originalul M9, de 5,2”, cu o rezoluţie mai mare: 2560 x 1440 pixeli. Restul specificaţiilor disponibile anterior cu referire la M9+ par să fi fost corecte: avem de a face cu un procesor octa-core MediaTek Helio X10 (MT6795T) pe 64 de biţi, care dispune de 8 nuclee Cortex-A53 la 2,2 GHz, 3 GB memorie RAM şi conexiune de date LTE.

Sustemul Duo Camera se întoarce pe One M9+, după absenţa lui de pe modelul clasic, oferind imagini la 20 de megapixeli. Senzorul foto de pe partea din faţă este deja clasicul UltraPixel, care realizează capturi la 4 megapixeli. Diferenţele de design se remarcă în jurul camerei foto, care este încadrată într-un cerc şi nu într-un pătrat, iar grila difuzorului de jos este acum împărţită în două pentru a face loc senzorului de amprentă.

HTC One M9+ integrează în continuare un sistem audio BoomSound cu certificare Dolby, iar carcasa este construită folosind acelaşi procedeu prezentat luna trecută la Mobile World Congress 2015, oferind două tonuri de culoare pe o construcţie monobloc din aluminiu. Nici măcar acumulatorul de 2840 mAh nu s-a schimbat între M9 şi M9+, ceea ce va aduce cu siguranţă o durată de utilizare scăzută pe noul model, în principal datorită display-ului mai mare cu rezoluţie superioară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult