HTC a scos la vânzare fabrica din Shanghai şi concediază 15% din personal

HTC a scos la vânzare fabrica din Shanghai şi concediază 15% din personal

Urmând mai multor încercări eşuate de resuscitare a vânzărilor, HTC a revizuit în scădere rezultatele financiare pentru intervalul Q2 2015 anunţând pierderi masive estimate la 257 – 291 milioane dolari, fapt ce impune măsuri urgente pentru repunerea companiei pe profit.

Planul de restructurare include o reducere strategică a costurilor operaţionale, menită să redea companiei taiwaneze competitivitatea în piaţa tot mai dinamică a dispozitivelor mobile. Pentru asta, HTC va renunţa la fabrica deţinută în oraşul Shanghai şi va restructura până la 15% din personalul actual.

HTC a scos la vânzare fabrica din Shanghai şi concediază 15% din personal

Diminuarea capacităţii de producţie nu ar trebui să fie resimţită de consumatori, HTC deţinând şi alte facilităţi de producţie în diverse locaţii din China şi Taiwan. Totuşi, fabrica a cărei vânzare ar fi negiciată deja cu unul dintre producătorii OEM activi în piaţa chineză a jucat un rol esenţial în anul de glorie 2010, când vânzările HTC erau atât de bune încât aceasta a funcţionat pentru o vreme la capacitate dublă.

Între timp, vânzările slabe înregistrate cu modelul One M9 au impus reevaluarea capacităţii de producţie, devenită acum supradimensionată.

Chiar dacă situaţia actuală nu arată tocmai bine, încă mai sunt speranţe pentru HTC, zvonuri lansate din surse apropiate companiei anunţând pregătirea unui nou smartphone de top, numit HTC O2. Pregătit pentru finalul lunii octombrie, acesta ar urma să folosească o configuraţie cu chipset Snapdragon 820 şi 4GB memorie RAM, respectiv ecran de 6˝ cu rezoluţie QHD .

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult