HTC ar putea lansa un nou telefon în 2020: Desire 20 Pro

27.04.2020
HTC ar putea lansa un nou telefon în 2020: Desire 20 Pro

HTC a cam dispărut din atenția publică de pe piața de smartphone-uri în ultimii doi ani. Compania a lansat foarte puține modele, unele concentrate în special pe funcții „blockchain”, cu portofel electronic pentru criptomonede. Se pare însă că producătorul taiwanez nu a renunțat însă complet la ideea de smartphone-uri tradiționale, un nou model „Desire” fiind în plan pentru lansare cândva în cursul anului 2020.

Noul model ar putea să se numească HTC Desire 20 Pro, conform zvonurilor publicate pe internet de „LlabTooFer”, un leaker care a mai oferit și în trecut informații care au fost confirmate despre smartphone-uri încă neanunțate. Telefonul ar putea fi îndreptat către gama mid-range, fiind echipat cu un chipset Snapdragon din seria 600. Totuși, construcția ar trebui să fie una premium, cu design inspirat de modelele OnePlus 8 și Xiaomi Mi 10.

Descrierile lui LlabTooFeR spun că noul Desire 20 Pro ar putea avea o parte frontală similară cu OnePlus 8, adică cu ecran curbat și decupaj în colț pentru camera foto frontală, dar un spate similar cu cel de pe Xiaomi Mi 10, cu un modul de cameră cu mai mulți senzori dispus pe verticală. Un aspect interesant este faptul că acest model ar putea beneficia de un jack de 3,5mm pentru căști.

Se pare că telefonul a fost deja testat și cu aplicația GeekBench, unde este listat cu un scor de performanță nu tocmai impresionant sub numele „Bayamo”. Având în vedere scorul single-core de 312 puncte și multi-core de 1.367 puncte, probabil că procesorul folosit este un model Qualcomm Snapdragon 660 sau 665 la 1,8 GHz, în timp ce memoria RAM listată este de 6 GB.

Ultimul model HTC din gama high-end a fost modelul U12 Pro, lansat în 2018 cu hardware de top. Între timp, au mai apărut doar câteva modele entry și mid-range, iar compania a licențiat brandul către companii din India, care ar putea lansa telefoane sub acest nume pentru piața locală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult