HTC confirmă că lucrează la un nou telefon. Imagini reale cu U23 Pro au ajuns pe internet. FOTO

07.05.2023
HTC confirmă că lucrează la un nou telefon. Imagini reale cu U23 Pro au ajuns pe internet. FOTO

Știam deja că HTC lucrează la un nou smartphone, U23 Pro, acesta fiind deja depistat în baza de date GeekBench. Scorul de acolo sugera că este vorba despre un model cu procesor mid-range, însă noi imagini neoficiale, care și-au făcut drum către internet, sugerează că este un dispozitiv performant, echipat cu un sistem de camere avansat și construit din materiale premium. Deși nu este gata să anunțe încă nimic oficial, HTC a confirmat măcar că lucrează la un telefon, pe contul său de Twitter.

HTC U23 Pro pare să fie un dispozitiv din gama mid-range superioară

Zvonurile anterioare sugerau că noul HTC U23 Pro va folosi un chipset Snapdragon 7 Gen 1, un mid-range de anul trecut care nu a fost foarte popular printre producătorii de smartphone-uri. Se pare că telefonul va fi livrat în mai multe versiuni, întrucât cel care a apărut recent în imagini foloseau 8 GB memorie RAM, față de 12 GB, așa cum apare pe GeekBench. Alte detalii despre telefon sunt bateria de 4.600 mAh, camera principală de 108 megapixeli cu stabilizare optică și faptul că are un ecran cu punch-hole central pe partea din față.

Rama telefonului pare să fie metalică, cu un senzor de amprentă în butonul power. Este interesant însă că alături de camera principală cu rezoluție înaltă sunt amplasate alte trei camere. Dacă ar fi să ghicesc, după forma și dimensiunile obiectivelor, acestea sunt camere aproape „inutile”, precum senzori de adâncime sau macro, cu un ultrawide de rezoluție scăzută. Din patru camere, probabil că doar cea principală va fi de o calitate decentă.

Design-ul lui HTC U23 Pro seamănă mai mult cu ceea ce oferea Samsung în urmă cu câțiva ani, în cadrul generației S20, cu o insulă de cameră dreptunghiulară și ceea ce pare a fi un spate din plastic sau sticlă. Cel mai probabil, noul dispozitiv va fi încadrat undeva în gama de preț 500-800 euro, unde multe companii lansează modelele lor „mid-range premium”.

HTC-U23-Pro-5G-real-life-photo-4

Acest telefon ar putea avea și ceva integrare cu sistemele de realitate virtuală Vive, conform teasing-ului de pe contul de Twitter de la HTC. Pot fi văzute logo-urile HTC și Viveverse (numele platformei sale de VR) și mesajul „See U Soon”, sugerând că acest model este încadrat în seria de telefoane premium „U”.

Cel mai recent model HTC din seria U a fost U20, lansat în octombrie 2020 cu chipset Snapdragon 765G și o cameră de 48 megapixeli.

HTC-U23-Pro-5G-real-life-photo-2

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult