HTC ar putea pregăti revenirea pe piața de smartphone-uri performante cu noul U23 Pro

02.05.2023
HTC ar putea pregăti revenirea pe piața de smartphone-uri performante cu noul U23 Pro

HTC, companie cunoscută pentru smartphone-urile pe care le făcea în urmă cu mai bine de 10 ani, și recent pentru dispozitive VR premium, pare că lucrează la un nou smartphone performant. După câțiva ani în care a lansat exclusiv telefoane entry-level și mid-range pentru piața asiatică, HTC ar putea pregăti o revenire pe piața care a pus acest brand pe hartă, adică în zona smartphone-urilor performante.

HTC U23 Pro ar putea fi telefonul care pune brand-ul taiwanez înapoi pe hartă

Un dispozitiv HTC a fost depistat în baza de date a software-ului de testare a performanței, GeekBench. Acesta se numește HTC U23 Pro și este echipat cu hardware performant, însă nu unul din zona high-end. Asta nu înseamnă că acest dispozitiv nu ar putea fi unul „premium”, având în vedere că și modelele Google Pixel folosesc procesoare mai puțin performante decât alți jucători din piață.

Deși nu este listat clar modelul procesorului de pe HTC U23 Pro, conform rezultatelor de pe GeekBench, acesta ar putea fi un Snapdragon 7 Gen 1, un procesor din 2022 performant, dar care nu s-a regăsit pe prea multe dispozitive în piață. Deja a fost lansat un înlocuitor pentru acest model, Snapdragon 7+ Gen 2, cu performanță apropiată de cea a unui procesor de flagship. Chiar și așa, cu un Snapdragon 7 Gen 1 și 12 GB memorie RAM, HTC U23 Pro ar putea fi un telefon performant, care ar putea fi mai mult decât de ajuns pentru mulți utilizatori. Elementul care ar putea transforma un astfel de dispozitiv într-un succes în piață ar fi însă prețul.

Având însă în vedere că HTC nu a mai activat pe piața de smartphone-uri din Europa de câțiva ani deja, sunt șanse ca acesta să debuteze mai întâi în Asia și abia apoi în alte regiuni. Modelele Wildfire lansate recent nu par să aibă un succes prea mare.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult