HTC lanseaza Wildfire E Plus, un rebranding al unui telefon entry-level chinezesc

31.10.2022
HTC lanseaza Wildfire E Plus, un rebranding al unui telefon entry-level chinezesc

Mulți își amintesc cu nostalgie de flagship-urile HTC pentru zona smartphone, însă puțini mai știu că producătorul taiwanez încă produce telefoane mobile. După ce a vândut divizia de smartphone-uri către Google pentru dezvoltarea Pixel, HTC a continuat să realizeze telefoane din gamele entry-level și mid-range cu o echipă mai mică. Compania încă lansează telefoane din când în când, iar noul HTC Wildfire E Plus pare să fie încă un efort redus din partea companiei.

HTC Wildfire E Plus nu este un model 100% original

HTC Wildfire E Plus pare să fie doar un rebranding al unui telefon deja lansat de altă companie, ceea ce sugerează că HTC nu prea mai dezvoltă multe părți ale smartphone-urilor care îi poartă logo-ul. Baza pentru noul model este UMIDIGI G1, un smartphone chinezesc, lansat pe piață în această vară.

Specificațiile sunt astfel aceleași: ecran de 6,52” cu rezoluție HD+ (1.600 x 720 pixeli), chipset MediaTek MT6739 la 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 GB stocare internă și o baterie mare, de 5.150 mAh. Încărcarea „rapidă” se face la 10W. Având atât de puțină memorie RAM, telefonul nu poate rula versiunea completă de Android, ci este echipat cu Android 12 Go Edition. De altfel, aceasta ar putea fi ultima versiune de Android pe care o poate rula, noul Android 13 Go necesitând 3 GB RAM.

Camera foto este de nivel entry, adică un senzor de 13 megapixeli pentru wide, 5 megapixeli pentru macro și o altă cameră de 5 megapixeli pe partea din față, integrată într-un notch. Telefonul este echipat și cu senzor de amprentă în butonul power, pe laterala din dreapta.

La aproximativ 130 de dolari, nici nu te-ai putea aștepta la specificații cu mult mai bune pentru un telefon precum HTC Wildfire E Plus.

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult