Google anunţă încheierea formalităţilor pentru achiziţia parţială a HTC

Autor: Aurelian Mihai 30.01.2018
Google anunţă încheierea formalităţilor pentru achiziţia parţială a HTC

La pachet cu o echipă de peste 4000 de angajaţi implicaţi în dezvoltarea seriilor HTC Pixel şi Pixel XL, Google a obţinut şi licenţele pentru tehnologiile brevetate de HTC în domeniul produselor smartphone.

Acordul negociat pentru suma de 1.1 miliarde dolari nu exclude posibilitatea ca HTC să producă şi să lanseze sub brandul propriu alte dispozitive mobile. Totodată, activitatea în domeniul produselor pentru aplicaţii VR, AR şi IoT nu va fi perturbată. De altfel, gama de accesorii Vive este în prezent cea mai profitabilă pentru HTC

Cu importanţă strategică pentru Google, divizia de cercetare a HTC devine cel mai mare centru de proiectare deţinut de Google în regiunea Asia-Pacific, consolidând poziţia companiei în rolul de producător smartphone.

În urma acordului ce pare mai avantajos decât cel semnat între Microsoft şi finlandezii de la Nokia, brandul HTC va continua să existe atât în sfera VR dar şi cea a produselor smartphone, compania taiwaneză păstrând jumătate din numărul iniţial de angajaţi şi acces la întreg portofoliul de tehnologii dezvoltate până acum.

 

Tags: