HTC One X9 este de fapt încă un mid-range premium

16.11.2015
HTC One X9 este de fapt încă un mid-range premium

Au apărut noi detalii despre următorul smartphone de la HTC, modelul One X9. Acestea îl prezintă în fotografii din toate unghiurile şi dezvăluie o listă de specificaţii tehnice mai modeste decât se vehicula iniţial. Se pare că One X9 va adopta un design uşor diferit faţă de A9, împumutând de această dată linii de la un alt smartphone concurent: noul Nexus 6P.

Informaţiile vin de la comisia de certificare TENAA din China, care are în posesia sa noul HTC One X9 pentru testare în vederea aprobării pentru comercializare pe teritoriul ţării. Partea frontală a telefonului pare să fie diferită faţă de cea a lui A9, fiind evidente noile fante pentru difuzoare, însă pe partea din spate vedem câteva elemente noi. Colţurile rotunjite şi dungile pentru antenă sunt în continuare similare cu cele de pe iPhone 6, însă în partea de sus a apărut o suprafaţă din sticlă care integrează camera. Aceasta aduce imediat aminte de designul noului flagship Android Nexus 6P realizat de Huawei.

Specificaţiile par să fie asemănătoare cu cele disponibile pe HTC One A9. Este vorba despre un display puţin mai mare, cu rezoluţie Full HD şi diagonală de 5,5”, un chipset quad-core la 2,2 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Camerele realizează fotografii la 13, respective 5 megapixeli şi există un locaş pentru carduri microSD. Alte caracteristici dezvăluite de această listare TENAA specific dimensiunile dispozitivului, 153.2mm X 75.9mm x 7.99mm şi greutatea de 174 grame.

Se pare că noul HTC One X9 este încă un dispozitiv din seria mid-range premium a companiei, însă acest lucru înseamnă că preţul nu va fi tocmai adaptat la performanţă. Vom afla mai multe despre acest model probabil în lunile care urmează, însă este posibil să avem de a face cu un smartphone dedicat pieţei din China. La începutul anului, compania a lansat alt model al flagship-ului One M9 intitulat M9+ exclusiv în această ţară, aducându-l în Europa şi Statele Unite după mai multe luni de disponibilitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult