HTC One X9: un nou vârf de gamă de la compania taiwaneză

09.11.2015
HTC One X9: un nou vârf de gamă de la compania taiwaneză

Începutul de săptămână vine cu veşti despre un nou smartphone de top de la HTC. Este vorba despre un dispozitiv numit HTC One X9, care vine cu specificaţii mai puternice decât oricare alt telefon al companiei de până acum, care probabil că va da startul unei noi serii. Nu este clar dacă linia de produse One M va continua după lansarea lui X9 şi nici când vom vedea acest terminal, însă componentele sugerează o lansare în 2016.

Aceste informaţii vin la scurt timp după debutul lui HTC One A9, criticat pentru designul familiar şi pentru specificaţiile tehnice de medie. Probabil că niciuna dintre aceste probleme ale dispozitivului nu erau atât de evidenţiate de utilizatori dacă HTC îl introducea pe piaţă la un preţ mai bine aliniat la performanţă. Din păcate, avem de a face cu un telefon de medie, la preţ comparativ cu smartphone-uri high-end ale companiilor concurente.

Probabil că HTC One X9 va rezolva această problemă, acesta oferind un design nou şi original, alături de componente de top. Este vorba despre un dispozitiv construit în jurul unui display de 5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), procesoare Snapdragon 820 sau MediaTek Helio X20 (în anumite pieţe), 4 GB memorie RAM, camere foto de 23, respectiv 4 megapixeli (cameră frontală Ultrapixel) şi opţiuni de 64 sau 128 GB spaţiu de stocare intern. De asemena, un acumulator de 3500 mAh inaccesibil utilizatorilor ar trebui să alimenteze toate aceste componente.

Noul smartphone de la HTC pare să integreze din nou sistemul audio Boom Sound, cu difuzoare deasupra şi sub display (compatibile cu tehnologia Dolby Audio), iar butoanele virtuale de pe Android sunt înlocuite cu butoane capacitive dedicate.

Faptul că noul HTC One X9 este bazat pe chipset-ul Snapdragon 820 de la Qualcomm, sugerează că vom vedea dispozitivul abia anul viitor, probabil la CES sau Mobile World Congress. Informaţiile disponibile sunt momentan neverificate şi ar putea să nu fie 100% corecte. Cu siguranţă vom afla mai multe detalii despre One X9 în apropierea lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult