HTC pregăteşte gama Desire 10, platforma care ar putea sta baza noilor dispozitive Nexus

16.08.2016
HTC pregăteşte gama Desire 10, platforma care ar putea sta baza noilor dispozitive Nexus

HTC pregăteşte două noi smartphone-uri din seria Desire 10, dacă cele două imagini care au scăpat pe internet şi cele câteva detalii despre acestea se dovedesc a fi adevărate. Modelele HTC Desire 10 Lifestyle şi Pro par a fi programate pentru această toamnă şi par a fi destul de similare în design cu Nexus Sailfish, care a fost depistat de curând în imagini spion.

Imaginile şi detaliile vin de pe contul de Twitter al lui Evan Blass, care a prezentat în trecut multe imagini cu terminale HTC (şi nu numai) înainte de un anunţ oficial. HTC Desire 10 Lifestyle vine echipat cu un display HD de 5,5” , un procesor Snapdragon cu CPU quad-core, 2 GB memorie ram şi 16 GB stocare în varianta de bază, sau 3 GB RAM şi 32 GB stocare în versiunea mai scumpă. Camera principală de 13 megapixeli beneficiază de un fascicul laser pentru focalizare, în timp ce camera frontală dispune de un senzor de 5 megapixeli. Modelul Lifestyle va fi echipat cu boxe Boomsound cât şi cu un DAC Hi-Fi, care va asigura redarea sunetului pe 24 de biţi. Detaliile precum rama telefonului, antenele şi lentila camerei foto sunt vopsite în auriu.

Deşi nu avem detalii la fel de complete despre modelul Pro, acesta pare să fie o versiune superioară a lui Lifestyle. Cu siguranţă că acesta va fi o versiune mai puternică, însă nu este clar dacă va folosi hardware din gama high-end, precum flagship-ul HTC 10. Luând în considerare forma telefonului şi poziţionarea elementelor de pe spatele acestuia (precum camera foto şi senzorul de amprentă), HTC Desire 10 Pro ar putea fi platforma care stă la baza designului noului Nexus Sailfish. Dispozitivul realizat pentru Google va apela însă  la un panou de sticlă pe partea din spate şi va renunţa la butoanele capacitive de sub display, afirmă zvonurile.

 

Lansarea acestor modele este aşteptată pe 20 septembrie, iar între timp probabil că vom primi şi câteva detalii concrete despre HTC Desire 10 Pro. Luând în considerare fotografiile de mai sus, se pare că leak-ul despre HTC Desire 10 de la începutul verii făceau referire la modelele Lifestyle şi Pro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult