HTC pregăteşte lansarea unui nou model de top: One E9

HTC pregăteşte lansarea unui nou model de top: One E9

HTC abia a anunţat noul model One M9 la Mobile World Congress 2015 şi pare să se concentreze pe lansarea lui de săptămâna viitoare, însă deja pregăteşte un nou dispozitiv din seria One. În trecut am mai auzit zvonuri despre un smartphone numit A55 sau Hima Ace, pe care compania părea să îl integreze în gama sa mid-range Desire. Cele mai recente scurgeri de informaţii poziţionează însă acest model în gama high-end, acest purtând numele HTC One E9.

Upleaks, o sursă anonimă din China, care pare să dezvăluie detalii despre multe dispozitive înainte de anunţ a pus mâna pe o listă cu specificaţiile noului smartphone HTC încă nedezvăluit. Acestea sunt asemănătoare cu informaţiile pe care le-am primit în trecut despre acest terminal, însă acum avem o listă mai cuprinzătoare de detalii despre ce ar putea integra compania taiwaneză în carcasa sa.

HTC One E9 nu va folosi un procesor Snapdragon, asemeni fratelui său M9, ci va apela la o soluţie octa-core de la MediaTek, modelul MT6795 la 2.0 GHz, cu suport pentru instrucţiuni pe 64 de biţi. Memoria RAM de 3 GB şi cei 32 GB pentrus tocare poziţionează acest telefon alături de alte modele de top, iar display-ul de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) depăşeşte chiar şi capabilităţile noului flagship dezvăluit în Barcelona. Difuzoarele BoomSound sunt deja iconice pentru dispozitivele din gama One, iar camera foto frontală Ultrapixel de 4 megapixeli este similară cu cea de pe One M9. Pe anumite pieţe E9 va integra însă senzor de 13 megapixeli în loc.

În rest, HTC One E9 va include cam aceleaşi elemente pe care le-am văzut deja. Senzor foto de 20 megapixeli pe partea din spate, Android 5.0 cu interfaţă Sense 7.0 şi trei variante de culoare pentru carcasă: White Rose Gold, Metalic Gray şi Brown Gold. Aparent va exista şi o husă DotView compatibilă cu One E9, alături de un capac transparent pentru protejarea spatelui şi o husă din piele.

Conform zvonurilor, HTC One E9 se va lansa înainte de finalul lunii martie în China, însă nu există detalii despre disponibilitatea lui în alte ţări. Evident, toate aceste informaţii sunt simple zvonuri neconfirmate şi trebuie tratate ca atare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult