HTC pregăteşte un nou membru al seriei Butterfly

HTC pregăteşte un nou membru al seriei Butterfly

HTC One M9 va debuta cu siguranţă în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2015 de la Barcelona, însă noile zvonuri sugerează că producătorul taiwanez de smartphone-uri va prezenta şi un urmaş al seriei de telefoane Butterfly. Este vorba despre Butterfly 3, un terminal care ar putea depăşi chiar şi specificaţiile tehnice ale noului One. Deşi detaliile despre acesta sunt limitate, suntem curioşi să aflăm mai multe.

Contul de Twitter @upleaks, responsabil pentru diverse scurgeri de informaţii cu referire la smartphone-uri şi tablete a publicat un articol foarte vag. Acesta ne informează despre iminenta dezvăluire a lui HTC Butterfly 3 care ar putea integra un display de 5,2” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Acesta ar putea deveni unul dintre puţinele smartphone-uri cu o densitate a pixelilor imensă, de 564 ppi. Micul articol de pe Twitter nu oferă alte informaţii despre Butterfly 3 în acest moment.

Este interesant să vedem însă cum va prezenta HTC un astfel de smartphone lângă HTC One M9. Specificaţiile tehnice neoficiale pentru noul flagship sugerează un display cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), ceea ce ar poziţiona Butterfly 3 peste acesta la acesată categorie. De altfel, seria Butterfly a integrat în general componente de top, comparabile cu cele ale smartphone-urilor One, însă înghesuite într-o carcasă din plastic. De asemenea, senzorii foto de pe telefoanele Butterfly au fost întotdeauna mai performanţi decât senzorii Ultrapixel de pe HTC One M7 şi M8.

Trebuie totuşi să luăm în calcul faptul că în general, smartphone-urile din această serie nu ajung foarte repede în Europa sau America. Acestea debutează în general pe pieţele din Asia, primele ţări care primesc terminale Butterfly fiind China, Taiwan şi Japonia. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult