HTC promite Android 9.0 Pie pentru seriile U11 şi U12 în viitorul foarte apropiat

13.03.2019
HTC promite Android 9.0 Pie pentru seriile U11 şi U12 în viitorul foarte apropiat

HTC nu a anunţat momentan niciun smartphone nou pentru anul 2019, în ciuda faptului că a avut o prezenţă în cadrul CES şi MWC în ultimele câteva luni, atenţia companiei taiwaneze fiind concentrată acum pe dispozitivele şi serviciile VR din familia Vive. Totuşi, eforturile sale pe piaţa de smartphone-uri continuă, fiind anunţate actualizări la Android 9.0 Pie pentru câteva dintre cele mai recente modele de top.

Conform contului de Twitter HTC USA, primele modele care vor face trecerea la cea mai recentă versiune de Android vor fi ultimele trei flagship-uri ale companiei. Este vorba despre HTC U11, HTC U11+ şi HTC U12+, modele lansate în 2017 şi 2018. Acestea vor începe să primească actualizarea în regim OTA începând cu cel de-al doilea trimestru din 2019, însă nu toate vor primi noul software în acelaşi timp. Trimestrul al doilea înseamnă că actualizările pentru toate dispozitivele listate vor fi lansate cândva în perioada aprilie-iunie.

Cel mai probabil, primele modele care vor fi actualizate vor fi variantele libere de reţea, cumpărate fără contract, după care Android 9.0 va ajunge şi pe modelele vândute de operatori. În general, dispozitivele cumpărate sub contract depind de companiile telecom, care ar putea modifica anumite aspecte ale software-ului şi pot instala propriile aplicaţii şi servicii în acesta, conform contractului stabilit cu producătorul dispozitivului.

Confirmarea lansării acestor actualizări este însă o veste foarte bună pentru cei care au cumpărat dispozitivele, mai ales în contextul în care HTC nu mai dezvoltă smartphone-uri în acelaşi ritm pe care compania îl avea în urmă cu doar câţiva ani. Cele mai recente zvonuri afirmă că HTC ar putea renunţa complet la dezvoltarea de noi terminale pe liniile proprii de asamblare, fiind luată în calcul licenţierea brandului către companii din India, într-o manieră similară cu BlackBerry şi Alcatel, care au licenţiat drepturile de dezvoltare către producătorul chinez TCL.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult