HTC reînvie brandul Wildfire de telefoane low-cost, lansând modelul Wildfire X pentru piaţa din India

14.08.2019
HTC reînvie brandul Wildfire de telefoane low-cost, lansând modelul Wildfire X pentru piaţa din India

Ieşit de ceva timp din rândul producătorilor de top, HTC supravieţuieşte licenţiind numele de brand unei companii asiatice numită InOne Smart Technology, care va livra pentru piaţa din India un nou smartphone low-cost din seria Wildfire.

Disponibil cu preţuri începând de la 140 euro, HTC Wildfire X este bazat pe chipsetul Helio P22 şi foloseşte versiunea Android 9 Pie. Telefonul vine echipat cu un ecran HD+ de 6.2 inch, decupat la partea de sus după modelul picătură pentru a face loc unei camere frontale de 8MP. Pe spatele carcasei acoperită cu un finisaj iridescent găsim o cameră foto de 12MP, care oferă zoom optic 2x la rezoluţie 8MP şi poze cu efect Depth-of-Field generate cu ajutorul unui al treilea senzor optic de 5MP.

Exclusiv pentru piaţa din India, HTC Wildfire X vine la pachet cu un accesoriu numit My Buddy, care funcţionează în tandem cu telefonul mobil luând rolul de alarmă personală. La o simplă apăsare de buton, acesta emite un ton acustic menit să alarmeze persoanele din jur. Simultan, telefonul mobil transmite automat coordonate de localizare GPS şi  un live stream audio-video către o persoană de încredere dinainte selectată. Accesoriul poate ajuta şi găsirea telefoanelor rătăcite, comandând de la distanţă activarea tonului de apel.

Pornind de la configuraţia de bază cu 3GB memorie RAM şi 32GB stocare internă, cumpărătorii pot opta pentru varianta cu 4GB/128GB la preţ de 175 euro şi instala până la 256GB memorie suplimentară folosind un card microSD. Pachetul include garanţie 1 ani şi asigurare pe 6 luni împotriva daunelor accidentale, acoperind inclusiv spargerea ecranului.

Momentan, nu există informaţii privind livrarea modelului Wildfire X şi în alte regiuni ale lumii, dar este posibil să întâlnim variaţii ale acestuia, prezentate sub un nume uşor diferit.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult