HTC Shift: două procesoare şi două sisteme de operare

20.08.2007
HTC Shift: două procesoare şi două sisteme de operare

Ultra-dotatul HTC Shift a apărut pe piaţă. Nu la noi, ci în Coreea. Interesante sunt, pentru amatorii de echipamente de calcul compacte şi performante, câteva din specificaţiile acestui UMPC.

Pentru început, află că HTC Shift are două sisteme de operare: clasicul, să spunem, Windows Mobile 6, prezent pe majoritatea smartphone-urilor şi mult mai complexul Vista Bussiness.

Şi mai interesant este modul cum funcţionează aceste sisteme. HTC ţinteşte optimizarea performanţelor şi a autonomiei în funcţie de necesarul dorit de către tine prin cele două procesoare prezente pe placa UMPC-ului. Primul, un Qualcomm tactat la 400 MHz, se utilizează împreună cu Windows Mobile 6 şi oferă o autonomie foarte bună, de o saptămână, iar cel de-al doilea, Intel A110 (800 Mhz), merge cu Vista atingând performanţe maxime, dar omoară bateria în aproximativ trei ore.

Printre altele, HTC Shift mai este înzestrat cu 1 GB DDR2 RAM, hard de 30 GB, Wi-Fi, cameră web de 1.3 MP, Bluetooth şi HSDPA. Vezi aici lista cu specificaţiile complete.

HTC Shift

Urmărește Go4IT.ro pe Google News